FTC: Sztankovics ismét „tollat ragadott”, Kodróról is írt

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.19. 13:56
Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője (Fotó: Fradi.hu)
Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője folytatta a klub hivatalos honlapján vezetett naplóját, és ezúttal a Piast Gliwice elleni találkozó tanulságait osztotta meg az olvasókkal.

Portálunkon is hírt adtunk arról, hogy a zöld-fehér együttes 2–1-re legyőzte a lengyel Piast Gliwicét a spanyolországi Benidormban rendezett felkészülési mérkőzésén. Dejan Sztankovics a klub hivatalos honlapján vezetett naplójában osztotta meg gondolatait a találkozóról.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk az edzőtáborban a lengyel Piast Gliwice ellen. Kétszer 50 perces barátságos találkozó volt, de hiába a barátságos mivolta, elégedett lehettem az intenzitással, a szervezettséggel, és főleg azzal, hogy sérülés nélkül fejeztük be a meccset. Az alapozás közepén járunk, nagyon keményen dolgozunk, az időjárásra és a körülményekre nem lehet panaszunk – kezdte bejegyzését a Ferencváros mestere, aki külön szót ejtett a fiatalok szerepvállalásáról is: – Sok fiatallal is dolgozom együtt, Tóth Alex, Szabó Szilárd, Varga Zétény. Hajnal Tamás sportigazgatóval sokat beszélünk a fiatal tehetségekről, akik klubunk értékei. Korábban a Sampdoriánál is mindig bátran bevetettem a fiatalokat, hisz ez egyben az akadémiákon végzett munka elismerése is, és motiváció az ott fejlődő tehetségeknek, hogy igenis az út adva van, nem lehetetlen rajta végigmenni. Ez persze nem azt jelenti, hogy a három fiú tavasszal máris a kezdőcsapatban találja magát, de örülök, hogy velük dolgozhatok.”

Sztankovics bejegyzése második részében kitért Loncarra, Haraisvilire, Kodróra és Maigára is:
„Szeretném megemlíteni Stjepan Loncart is, aki gólerősen tért vissza Kazahsztánból. Sokat fut, kiváló bal lába van, jól helyezkedik a pályán, élvezi a játékot láthatóan. Giorgi Haraisvili esetében még szükség van néhány napra, hogy felmérjük alaposabban, de mindketten jó srácok, sokat dolgoznak. Két új igazolásunk is megmutathatta már magát a csapatban meccsen is, Kenan Kodro és Habib Maiga személyében két rendkívül fontos érkezőről beszélünk. Tapasztaltak, technikásak, gyorsak, erősségei lesznek a gárdának” – zárta sorait a szerb szakember.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik