Loncar két góljával győzött a Ferencváros az első spanyolországi edzőmeccsén

Vágólapra másolva!
2024.01.18. 11:51
A Ferencváros megnyerte első felkészülési meccsét! (Fotó: Fradi.hu)
Címkék
Spanyolországban edzőtáborozik a Ferencváros labdarúgócsapata, ahol először a lengyel Piast Gliwice volt az ellenfele. Az első félidőben nagy fölényben játszott az FTC, kétgólos előnyt szerzett, a térfélcsere után viszont inkább a lengyelek veszélyeztettek. A legvégén szépített a Piast, de egyenlítenie már nem sikerült.

 

 

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Ferencváros–Piast Gliwice (lengyel) 2–1 (2–0) 
A Ferencváros kezdőcsapata: Varga Á. – Botka, Aaneba, Cissé, Civic – Maiga, Abu Fani, Loncar – Szabó Sz., Pesics, Marquinhos (Donata, 37.).
A második félidőben: Dibusz – Makreckis, Wingo, Abena, Ramírez – Gojak, Katona B. (Donata, 96.), Besic – Haraisvili, Kodro, Lisztes.
Gólszerző: Loncar (4., 35.), ill. Félix (96. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Spanyolországi edzőtáborozásán a lengyel Piast Gliwice ellen lépett pályára a Ferencváros, amely az első félidőben nagy iramot diktált, és lényegében helyzetet sem engedett vetélytársának. Ebben a játékrészben Abu Fani osztogatott, míg az agilis Loncar a gólokat rúgta, de a két találaton kívül is több lehetősége volt az FTC-nek. 

A második félidőben sorcsere jött mindkét csapatnál, és megváltozott a játék képe is. A Ferencváros szinte el sem tudott jutni a lengyelek kapuja elé, sok volt a hiba és a könnyelműsködés hátul, szerencsére ezt a Piast jó darabig nem tudta kihasználni. A legvégén aztán jött egy tizenegyes az ellenfélnek, ám hiába lőtte be nagyon biztosan Félix, már nem maradt idő az egyenlítésre, igaz, a Ferencvárosnak sem adódott esélye a gólszerzésre. 

Első találkozóján tehát felemás teljesítményt nyújtott a zöld-fehér gárda, folytatás január 21-én a norvég Molde ellen. 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik