Felkészülés: kilenc perc alatt állt fel 0–3-ról a DVTK

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 19:53
null
Délelőtt edzésük is volt a diósgyőrieknek (Fotó: DVTK Facebook)
Háromgólos hátrányban volt, ám tíz perc alatt 3–3-as döntetlenre mentette első spanyolországi felkészülési mérkőzését a DVTK labdarúgócsapata; a hétfő esti ellenfél a dán élvonalbeli Aarhus volt.

 

VASÁRNAP MEGÉRKEZETT a spanyolországi edzőtáborba a Diósgyőr, hétfő este pedig máris lejátszotta első felkészülési mérkőzését. Kuznyecov Szergej vezetőedző délelőtt tíz órától még edzést vezényelt, majd este hattól jöhetett is a dán Aarhus elleni találkozó.

A miskolciak kapujában Tóth Balázs kezdett, aki télen érkezett Kazincbarcikáról, az utánpótlás-válogatott kapus a Red Bull Salzburg akadémiáját is megjárta. Ami a további két új szerzeményt (Marco Lund és Ondrej Baco) illeti, habár mindketten ott vannak az edzőtáborban, egyikük sem szerepelt még a meccskeretben. Kuznyecov a legerősebb csapatát küldte pályára, ám ennek ellenére a 198 centiméter magas Frederik Tingager egy szöglet után megszerezte a vezetést a dánoknak. A Diósgyőrt nem fogta meg a kapott gól, veszélyes támadásokat vezetett, közel is volt az egyenlítés: Rudi Pozeg Vancas beadása után Bright Edomwonyi a kapufát találta el. Majd ahogy ilyenkor lenni szokott, az egyik oldalon kimaradt a lehetőség, a másik oldalon gól született. Egy könnyedén eladott labda után Mathias Sauer balról lőtt a diósgyőri kapuba, így a szünetben kettővel vezetett az Aarhus.

A félidőben Kuznyecov nyolc helyen változtatott csapatán, csak a két középső védő, Szatmári Csaba és Bokros Szilárd, valamint a csapatkapitány, Holdampf Gergő maradt a pályán. Nem sok telt el a második játékrészből, és újabb gólt kapott szöglet után a DVTK, ezúttal Tobias Anker fejelt a magyar kapuba. Ám nem adta fel a Diósgyőr, kilenc perc alatt egyenlített: Elton Acolatse előbb remekül lőtt távolról a kapuba, majd értékesített egy tizenegyest, később Argirisz Kampecisz talált be. A miskolciak így remek tartásról tanúbizonyságot téve háromgólos hátrányból álltak fel első spanyolországi felkészülési meccsükön.

A Diósgyőr január 26-ig tartózkodik Spanyolországban, ezalatt további négy edzőmérkőzést játszik. Legközelebb szerdán a spanyol Unión Estepona lesz az ellenfél, aztán összecsap a Vancouver Whitecapsszel (január 20.), a Hammarbyval (január 24.) és a Topolyai SC-vel (január 24.) is.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Diósgyőr–Aarhus (dán) 3–3 (0–2)
Marbella

DVTK: Tóth B. – Gera D., Szatmári, Bokros, Stephen – Vallejo, Holdampf, Bényei – Pozeg Vancas, Edomwonyi, Pernambuco. Csereként pályára lépett: Bánhegyi, Farkas D., Csirmaz, Demeter, Klimovics, Acolatse, Jurek, Kampecisz, Franchu, Szamosi, Szőke
Gólszerző:
Acolatse (71., 77. – a másodikat 11-esből), Kampecisz (80.), ill. Tingager (20.), Sauer (37.), Anker (55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik