Újpest: Croizet mellett 3 másik játékos is a második csapathoz került

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 12:20
null
Yohan Croizet távozhat, nem számol vele a szakmai stáb, a második csapattal kezdi meg a felkészülést (Fotó: Török Attila)
Az Újpest FC csütörtökön bejelentette, a klub négy légiósa az NB III-as csapattal kezdi meg a nyári felkészülést.

 

 

A Nemzeti Sport csütörtöki számában már megírtuk, hogy az Újpest FC szakmai stábja a tavaszi keretből négy légióssal nem számol az új idényben, így a francia Yohan Croizet, a szerb Ognjen Mudrinszki, a német Luis Jakobi és az olasz Giuseppe Borello is új csapatot kereshet magának.

Az Újpest FC csütörtökön tájékoztatást adott a nyári felkészülési programjáról, és a hírben közölte, hogy az említett négy játékos „a szakmai stáb döntése értelmében az Újpest FC NB III-as keretével kezdi meg a nyári felkészülést.”

Közülük a legtöbbet a 2021 telén szerződtetett, 31 éves Croizet játszott az Újpestben, 40 meccsen hét gólt és nyolc gólpasszt ért el, de az előző idényben sérüléssel bajlódott, az NB I-ben csak öt mérkőzésen szerepelt.

Az Újpest a héten 25 játékossal kezdte meg a nyári felkészülést a július 29-i hétvégén kezdődő NB I-es idényre, melynek első fordulójában a Fehérvárt fogadják majd a fővárosiak. A felkészülést az első csapat keretével kezdte meg két fiatal tehetség, Tamási Domonkos és Geiger Bálint, akik nemrég profi szerződést kötöttek a klubbal.

Az Újpest FC július 11–21. között Ausztriában edzőtáborozik, de előtte már felkészülési mérkőzéseken is pályára lép a csapat az egyaránt NB II-es Budafok, a Vasas és a BVSC ellen. Emellett az ausztriai edzőtáborban is játszik felkészülési meccseket az együttes, de az ottani program még nem ismert.

AZ ÚJPEST FC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
július 11.–21., Ausztria
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Július 1. Újpest–Budafok (NB II)
Július 5. Újpest–Vasas (NB II)
Július 8. Újpest–BVSC(NB II)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Tamás Krisztián (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Dzenan Burekovic (bosnyák, Szpartak Szubotica – Szerbia), Märten Kuusk (észt, Flora Tallinn – Észtország), Matija Ljujics (szerb, Sabail – Azerbajdzsán), Máté Zsolt (Tiszakécskei FC), Ognjen Radosevics (szerb, Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Geiger Bálint, Tamási Domonkos
Kiszemeltek:

Távozók
: Nemanja Antonov
(szerb, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Petrus Boumal Mayega (kameruni, szabadon igazolható), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Fernand Gouré (elefántcsontparti, Westerlo – Belgium)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Yohan Croizet (francia, kikerült az első keretből), Giuseppe Borello (olasz, kikerült az első keretből), Luis Jakobi (német, kikerült a keretből), Ognjen Mudrinszki (szerb, kikerült a keretből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik