NB I: Csongvai a Fehérvárnál több fejlődési lehetőséget lát

Vágólapra másolva!
2023.02.15. 06:56
null
Csongvai célja a válogatottság (Fotó: molfehervarfc.hu)
Mint arról beszámoltunk, a hazai átigazolási időszak utolsó napján, kedden váltott klubot az Újpest csapatkapitánya, Csongvai Áron, aki a főváros IV. kerületéből igazolt a Mol Fehérvár FC-hez.


Csongvai Áron
a 2019–20-as idényben mutatkozott be az Újpest felnőttcsapatában az NB I-ben, s a következő évadban már alapemberként tekinthettek rá a lila-fehér szimpatizánsok, hiszen húsz alkalommal volt kezdő, s összesen 28 bajnokin jutott szóhoz. Az Újpest csapatkapitányi karszalagját a következő évadban éppen egy Ferencváros elleni bajnokin viselhette először, és a mögöttünk hagyott fél idényben már ő volt az első számú kapitánya a liláknak. Ilyen múlttal váltott tehát, s új csapata honlapjának adott videós interjújában elmondta, elsősorban a nagyobb fejlődési lehetőség motiválta ebben.

„Nagyok az elvárásaim magammal szemben, szeretnék minél több játéklehetőséghez jutni és megmutatni, hogy mire vagyok képes egy még magasabb szinten. Továbbá ha sokat játszok és olyanok a lehetőségek, akkor a válogatottságot is jó lenne elérni. A kerettagságig már volt szerencsém eljutni, így néhány játékost ismerek a Vidiből is, ez mindenképpen segítség. Schön Szabolccsal például már az U21-ben is együtt játszottunk” – kezdte Csongvai.

Az Újpestnél az utóbbi időszakban belső védő volt Csongvai, s maga is úgy hiszi, hogy ezen a poszton számítanak rá a fehérváriak.

„A saját karrieremet nézve úgy gondolom, hogy a további fejlődési lehetőségek jobbak a Videotonnál. Mindig úgy készülök, hogy ott leszek a pályán, aztán majd a szakmai stáb eldönti, hogy valóban ott leszek-e. Azt tartom a megfelelő hozzáállásnak, ha úgy edzek, készülök egy mérkőzés előtt, hogy az összes percet végig fogom játszani. Szeretnék a Vidiben győztes mérkőzésen bemutatkozni, remélem, ez minél előbb megtörténik” – fogalmazott a 22 éves játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik