Mol Fehérvár: Sok újpesti szurkolótól kaptam hideget-meleget – Csongvai Áron

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2023.02.17. 07:43
null
Csongvai Áron a legkevésbé sem tart attól, hogy új csapata, a Mol Fehérvár az idény végén kiesik (Fotó: Mol Fehérvár FC)
Csongvai Áron kedden szerződött a kiesés elől menekülő Újpest FC-től az úgyszintén a bennmaradásért harcoló Vidihez, ráadásul a védő csapatkapitányként hagyta el együttesét. A labdarúgó beszélt érzelmekről, karrierről és a várt bemutatkozásról is.

 

Nagyon felháborodtak az újpesti drukkerek, miután biztossá vált, két kulcsjátékosuk, Csongvai Áron és Katona Mátyás a rivális Mol Fehérvár FC-hez szerződik. A duó kedden írt alá a Vidihez, kérdés, mennyire volt nehéz meghoznia a döntést a lila-fehérek (immár korábbi) csapatkapitányának.

„Nyilván nagyon nehéz, sokat őrlődtem, mitévő legyek    – mondta lapunknak Csongvai Áron, a Mol Fehérvár FC 22 éves futballistája.  – Alig lehet ezt szavakba önteni... Hiszen csapatkapitányként hagytam ott az Újpestet, azt a klubot, amelyben felnőttem és élvonalbeli futballistává váltam. Biztos pontnak számítottam. Megkaptam a bizonyítási lehetőséget, ezt sohasem feledem. Érzelmileg rendkívül kemény napokat tudhatok magam mögött. Nem csodálom, hogy sok újpesti szurkolótól kaptam hideget-meleget. Megértem őket, teljesen normális reakció, de érkeztek pozitív visszajelzések is, hogy elfogadják a klubváltást. Egyértelműen az szólt mellette, hogy szakmailag nagyobb lehetőséget látok a Vidiben. Ha tovább fejlődöm, természetesen innen is kaphatok válogatott meghívót. Építem a karrierem, ilyen a futball.”

Ha a tabellára pillantunk, láthatjuk, Csongvai Áron riválishoz szerződött: az Újpest jelenleg a kilencedik, a Vidi pedig a tizedik. Könnyen lehet, hogy az egyik együttes az idény végén búcsúzik az élvonaltól...

„Bízom benne, hogy a pesti és a fehérvári klub is simán az élvonalban marad. Abban biztos vagyok, hogy a Fehérvárnak nem lesznek kiesési gondjai, de ehhez egymás után kell nyernünk a meccseket, legközelebb szombaton a Puskás Akadémia ellen. Mivel két védő, Nikola Szerafimov és Stopira is eltiltását tölti, lehet, hogy már szombat este bemutatkozom új csapatomban: sokat beszélgettünk Huszti Szabolcs edzővel, s elmondta, elsősorban hátvédként számol velem, de egy sorral feljebb is lehet rám számítani. Izgatott vagyok, s már az első mérkőzésemen bizonyítanám hazai közönség előtt, hogy helyem van a kezdőben. Csak a győzelem elfogadható, mindenkinek száztíz százalékot kell nyújtania.”

Elmondta, a beilleszkedéssel biztosan nem lesz problémája, hiszen több fehérvári futballistát ismer.

„Az U21-es válogatottból jól ismerem Schön Szabolcsot, a felnőtt nemzeti csapatban pedig már megismerkedhettem Fiola Attilával és Dárdai Pállal. Minden játékos segítőkész, de az edzésen nem ismerünk barátságot, kemény a konkurenciaharc. Ha végre a pályán is megmutatkozik az a munka, amelyet elvégzünk az edzéseken, jönnek a győzelmek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik