MLSZ: 450 ezres büntetés az ETO-nak, 425 ezres a Nyíregyházának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.18. 16:08
null
Debrecenben még házon belül is elveszett az összhang: a szurkolók a vezetőedzőnek üzentek (Fotó: Földi Imre)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának ezúttal is akadt dolga, méghozzá nem is kevés. Az élvonalbeli együttesek közül szurkolói rigmusok miatt bűnhődik a Debrecen, a DVTK és az Újpest – mindhárom visszaesőnek számít –, míg az immár NB III-as ETO és Nyíregyháza hasonló okok miatt kiszabott, több százezer forintos büntetése az élvonalbeli közelmúltra emlékeztetheti a klubokat. A harmadosztályú csapatok az MK-szereplés után is büntetést fizethetnek.

 

A Debrecent DVTK elleni mérkőzésen azért büntette a fegyelmi testület, mert szurkolóinak egy csoportja más sportszervezetet, sportszakembert, valamint egy másik országot becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető és megbotránkoztató rigmusokkal illetett – olvasható az indoklás az mlsz.hu-n. Ugyancsak visszaesőnek számít a DVTK, mert szurkolói megbotránkoztató rigmusokkal becsmérelték ellenfelüket és a budapestieket egyaránt.

Az Újpestet a Honvéd elleni mérkőzésen történtek miatt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök használata (petárdázásért) és megbotránkoztató rigmusok skandálásáért büntette meg a FEB. Az NB III-ban is súlyos következményei lettek annak, hogy a Nyírbátor–Nyíregyháza mérkőzésen a vendégek szurkolói más országot becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusokat skandáltak, illetve politikai üzenetet tartalmazó molinót helyeztek ki a lelátón, a FEB 350.000 Ft-os büntetést szabott ki a klubra. A szintén NB III-as ETO Futsal–Csepel bajnoki mérkőzésen a hazai szurkolók részéről más országot becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, a mérkőzésen több alkalommal elhangzó megnyilvánulás miatt 400 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a bizottság.

NB I

A FEB tárgyalás megtartása után Kovács Gábor (Diósgyőr) korábbi három mérkőzésre szóló eltiltását két mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

Bernard René Michel Casoni vezetőedző (Videoton FC), mert a játékvezető ítéletét sportszerűtlen módon kritizálta, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől egy NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az Újpest FC–Budapest Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt rendezői hiányosság, szurkolói részéről pirotechnikai eszköz bevitele és használata, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) miatt 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a DVTK–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartása miatt 100 000 Ft, a DVSC-t, szurkolóinak másokat megbotránkoztató és más országot becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartása miatt 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

További (NB II, NB III, Magyar Kupa) fegyelmi határozatokat itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik