MLSZ: kevesebbet büntetnek – 100 ezres a legnagyobb tétel

Vágólapra másolva!
2015.07.22. 09:26
Új típusú fegyelmi gyakorlatot alkalmaz a Magyar Labdarúgó-szövetség. Ennek értelmében az NB I első fordulója után a korábbi, milliós összegeket is megközelítő büntetésekhez képest kisebb összegű büntetést rótt ki az MLSZ a klubokra, a legnagyobb tétel 100 ezer forint volt, ezt az Újpest lesz kénytelen kifizetni a szövetségnek.

A Fegyelmi Bizottság kevesebb kihágást büntet mint korábban, de a súlyos szabálytalanságok büntetési tétele magasabb lesz – írja az mlsz.hu. Kirívó szabálytalanságnak számít a rasszista, a szélsőségesen obszcén, megbotránkoztató magatartás, a politikai megnyilvánulás, valamint továbbra is büntetendő a pirotechnika használata.

Az első fordulóban a mérkőzések túlnyomó részén jó hangulatú, a szabályokat követő szurkolás volt. Ahol esetleges szabálysértések fordultak elő, enyhítő körülményként vette figyelembe a FEB, hogy azok nem voltak olyan súlyúak, hogy nagyobb büntetést indokoltak volna, illetve a rendezők ezekben az esetekben haladéktalanul sportszerű magatartásra szólították fel a szurkolókat.

FEGYELMI HATÁROZATOK

Kálnoki Kis Dávid (Újpest), Lang Ádám (Videoton) egy-egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Haladás, szurkolói részéről hátrányosan megkülönbözető kifejezések használata miatt, 50 000 Ft pénzbüntetést kapott.

Az Újpest–Paks mérkőzésen a hazai szurkolók megbotránkoztató magatartást tanúsítottak, hátrányosan megkülönböztető kifejezéséket használtak, valamint a mérkőzés nyolcadik percében egy hazai néző a pályakorláton belülre mászott, ezért a FEB az Újpestet 100 000 Ft pénzbüntetésben részesítette.

A Békéscsaba–DVSC mérkőzésen a hazai szurkolók részéről tárgyak bedobálása, pirotechnika használata, valamint rendezési hiányosság miatt a Békéscsaba 50 000 forint pénzbüntetésben részesült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik