Lombard Pápa: hivatalosnak tekinthető a megszűnés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.22. 22:28
Ami már eddig is biztosra vehető volt, az mostanra hivatalossá vált: a labdarúgó NB I 2014–2015-ös kiírása után az élvonaltól búcsúzó Lombard Pápa a klub mögött álló gazdasági társaság súlyos adósságai miatt megszűnik – írja hétfő esti cikkében a veol.hu.

Szemán György klubigazgató a Naplónak adott bővebb interjújában elmondta: a 2004 nyarán Pápára költöző futballklub tartozásai olyan mértékűek, hogy nem tudnak nevezni a következő szezon egyik osztályába sem. Tehát immár papíron is eldőlt, hogy az Új Lombard Sport Kft. működése véget ért a városban.a Naplónak adott bővebb interjújában elmondta: a 2004 nyarán Pápára költöző futballklub tartozásai olyan mértékűek, hogy nem tudnak nevezni a következő szezon egyik osztályába sem. Tehát immár papíron is eldőlt, hogy az Új Lombard Sport Kft. működése véget ért a városban.

„Úgy vélem, a Pápa városában eltöltött tizenegy év a futballsikerekről szólt, noha ebben szerepelt három NB II-es szezon is, illetve minden bajnokság végére az élvonalbeli tagság megőrzése volt a cél. Ettől függetlenül a csapat évekig a legmagasabb osztályban játszott, mondhatni meghatározó szerepet töltött be a magyar labdarúgásban, ami mindenképpen sikernek számít” – jelentette ki Szemán György.

„Életem egyik legborzalmasabb pillanata volt, amikor kiderült, hogy a tulajdonos milyen cselekményt követett el a cégeivel, ez pedig előrevetítette a pápai profi futball végét. Nem titok, annak ellenére, hogy a kis költségvetésű klubok közé tartoztunk, évek óta egyre nehezebb volt finanszírozni a csapatot. Azonban álmunkban sem gondoltunk arra, hogy szinte egyik napról a másikra bekövetkezik a csőd, és mindennek vége szakad. Borzasztó volt ezt megélni. Becsülettel tettük a dolgunkat, irányítottuk a klubot, a játékosok a végsőkig kitartottak. Odáig jutottunk, hogy az utolsó csapatunkban játszók és a klub alkalmazottai egzisztenciális gondokkal küzdenek, miközben a város labdarúgása semmivé vált” – fogalmazott a sportvezető, hozzátéve: egyelőre nem tudja, hol fog dolgozni, de szeretne a labdarúgás közelében maradni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik