PMFC: az elnök elmondta, meg kell kapniuk a licencet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.21. 08:46
Az NB I-ben szereplő PMFC első fokon nem kapott licencet a Magyar Labdarúgó-szövetségtől, így veszélybe került élvonalbeli tagsága. Hargitai János, a pécsi egyesület elnöke szerint minden feltételt teljesítettek, így másodfokon muszáj megkapniuk az élvonalbeli induláshoz szükséges engedélyt.

„Amióta a határozatot ismerem, csak azt tudom elképzelni, hogy megkapjuk a licencet – idézi Hargitai Jánost, a PMFC elnökét a bama.hu. – Ezzel kelek, ezzel fekszem. A fellebbezésünkben bizonyítani fogjuk, hogy a futballvállalkozás folytatásának, zavartalan működésének feltételei adva vannak, hiszen ezen a ponton támadnak minket. Pontról pontra cáfolni fogjuk a határozat minden egyes állítását, mert nyilvánvaló, hogy végig tudjuk csinálni a következő szezont is.”Hargitai Jánost, a PMFC elnökét a bama.hu. – Ezzel kelek, ezzel fekszem. A fellebbezésünkben bizonyítani fogjuk, hogy a futballvállalkozás folytatásának, zavartalan működésének feltételei adva vannak, hiszen ezen a ponton támadnak minket. Pontról pontra cáfolni fogjuk a határozat minden egyes állítását, mert nyilvánvaló, hogy végig tudjuk csinálni a következő szezont is.”

„Egy éve a pécsi foci mindennapjainak részese vagyok, egy ideje pedig hivatalosan is, és pontosan látom, mi zajlik a PMFC-nél. Megerősítettük az egyesületet, minőségi játékosokat igazoltunk, Törökországban edzőtáborozott a csapat, összetartásokat szerveztünk, ami mind-mind pénzbe került. Ezeket a költségeket a tulajdonos fizeti, tehát senki se mondja, hogy ennek a klubnak nincs pénze a következő évadra! Ráadásul szerződtettünk egy kiváló edzőt is Robert Jarni személyében, aki úgy dolgozhat a játékosokkal, hogy percre pontosan ki vannak fizetve, nincs feléjük semmiféle tartozásunk” – folytatta Hargitai, aki arra a kérdésre is válaszolt, mi lesz, ha a Pécs másodfokon sem kap licencet.

„Ebben én egyáltalán nem gondolkodom! Licencet kell kapnunk, mert az NB I-es induláshoz szükséges összes feltételt teljesítettük eddig, és teljesíteni fogjuk ezután is” – fejezte be az elnök.

Az MLSZ jövő keddig dönt az első fokon licencet nem kapó klubok sorsáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik