Labdarúgás: Fradi-Újpest döntőt hozott a Gabora-gála

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.10. 22:51
Immár negyedszázados jubileumát ünnepelte a salgótarjáni Gabora-gála, az első tornát 1989-ben rendezték meg – igaz, két év kimaradt a sorból, de a mostani, 23. alkalommal megrendezett jótékony célú öregfiúk-teremtornára a főszervező, a nógrádi Prima-díjas Gabora János ismét nagyszerű mezőnyt toborzott össze. Hat csapat, a Ferencváros, az MTK, a Debrecen, a Pécs, az Újpest és a házigazda Hotel Salgó vetélkedett a végső győzelemért.

A közönség olyan kiválóságokat köszönthetett újra a pályán, mint Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Horváth Ferenc, Mátyus János (Ferencváros), Fehér Csaba, Mészöly Géza, Szanyó Károly, Farkas Balázs (Újpest), Halmai Gábor, Csertői Aurél, Hámori Ferenc (MTK), Sándor Tamás, Szathmári Csaba, Madar Csaba, Kerekes Zsombor (Debrecen), Márton Gábor, Megyeri Károly, Takács Lajos (Pécs).

A Fradi nem bízott semmit a véletlenre, a Hotel Salgó és az MTK ellen is remek játékot bemutatva száguldott be a döntőbe.

„Minden évben örömmel kezdjük az esztendőt Salgótarjánban – mondta Dragóner Attila. – Jó érzés találkozni a régi társakkal és ellenfelekkel, ilyenkor felidézzük a régi szép időket, a pályán viszont nincs mese, mert a Fradi bárhová megy, győzni akar. A Ferencváros öregfiúkcsapatában rendszeresen játszunk, így a pályán is visszajönnek azok a régi trükkök, cseles megoldások, amelyeket egykor nagyon tudtunk.”

A másik ágon az Újpest és a Debrecen izgalmas, látványos csatájában a lila-fehérek kerekedtek felül, így – miután mindkét csapat legyőzte a pécsieket – létrejött a sokak által várt álomdöntő a Ferencváros és az Újpest között.

A lila-fehérek Fehér Csaba látványos góljával kerültek be a döntőbe. Az Újpest, az NAC Breda és a PSV korábbi kiválósága szemlátomást jó formában játszik.

„Mindig nagyszerűen érzem magam, ha pályára léphetek – mondta a 41-szeres válogatott játékos. – Tényleg jól megy a játék, de kell is, hiszen még ma is aktívan futballozom a budapesti első osztályban szereplő Unione csapatában. Sok kiváló gárda szerepel a mezőnyben, és bizony a fiatalok ellen nagyon fel kell kötni a gatyánkat, hogy helytálljunk. Szerencsére a rutinom kisegít a nehéz helyzetekben, és úgy érzem, még bírom a versenyt az ifjakkal.”

A negyvenedik életévében járó sportember, aki a Vasas Kubala Akadémiáján edzősködik és a Vidi Tv szakkommentátora, külföldön is rendszeresen leteszi névjegyét.

„Csapatunkkal legutóbb is megnyertük Las Vegasban az amerikai magyarok által rendezett hagyományos Árpád-kupát. A játék mellett nagyszerű érezni a tengerentúli honfitársak szeretetét, akik ott, a távolban is őrzik magyarságukat.”

A mindent eldöntő csúcsrangadón látványos, kiegyensúlyozott csatában Berkes László a Ferencvárosnak szerzett vezetést, majd Mészöly Géza egyenlített. Már egy perc sem volt hátra a döntőből, amikor Farkas Balázs közelről bevágta az újpestiek győztes gólját.

GABORA-GÁLA, EREDMÉNYEK
A-csoport: Ferencváros Hotel Salgó 3–1, MTK–Hotel Salgó 2–2, Ferencváros–MTK 3–2
A csoport végeredménye: 1. Ferencváros 6 pont, 2. MTK 1 (4–5), 3. Hotel Salgó 1 (3–5)

B-csoport: Debrecen–Pécs 3–0, Újpest–Pécs 3–1, Újpest–Debrecen 2–1
A csoport végeredménye: 1. Újpest 6 pont, 2. Debrecen 3, 3. Pécs 0

A 3. helyért: Debrecen–MTK 3–3, hétméteresekkel 5–3

Döntő: Újpest–Ferencváros 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik