FTC: Izgalmasabb az ajánlatuk, mint az ausztrál - Lauth

Vágólapra másolva!
2014.06.10. 09:37
null
Lauth számára szimpatikus a közeg, Dollt pedig Hamburgból ismeri (Fotó: tz.de)
A német Benjamin Lauth (32) a Bildnek adott nyilatkozatában elismerte, hogy ajánlatot kapott a Ferencváros labdarúgócsapatától, amely lehetőséget sokkal izgalmasabbnak és érdekesebbnek tartja, mint egy ausztrál kalandot Brisbane-ben.

 


„Az ausztrál ajánlatot valószínűleg nem fogadom el – mondta Lauth, aki a Magyarországról érkező megkeresésről egészen más hangvételben nyilatkozott. – Viszont van egy nagyon érdekes ajánlatom a Ferencvárostól. Még semmi sem dőlt el, de a csapat a bajnoki címért játszik, van egy nagy, gyönyörű új stadionja, és a város is nagyon szép.”

Azt már csak a lap említette meg, hogy a támadó a nemzetközi kupaporondon is megmutathatná magát a zöld-fehéreknél, tekintve, hogy a Ferencváros bajnoki bronzérmesként El-induló.

DOLL ÖRÜLNE LAUTH ÉRKEZÉSÉNEK

Thomas Doll nagyon boldog lenne, ha korábbi játékosa a Ferencvároshoz szerződne.

„Biztató a helyzet, már csak apró részleteket kell tisztázni. Mi is szeretnénk ezt az üzletet, és Benny is – idézte Dollt a sport1.de. – Nagy siker lenne az FTC számára, ha egy olyan jó játékos, mint Benny, ideigazolna, roppant boldog lennék vele. Ismerem Bennyt, tökéletesen illeszkedne a csapatba, a rutinjával rengeteget segíthetne a fiatal játékosainknak."

Lauth esetében érdekes ferencvárosi kapcsolódási pont a Fradi jelenlegi, illetve korábbi edzője, Thomas Doll és Ricardo Moniz. A holland szakembert rövid lengyelországi kitérőt követően a közelmúltban nevezték ki az 1860 München vezetőedzőjének, míg az FTC jelenlegi német mestere 2004 és 2006 között a Hamburgban már dolgozhatott együtt a csatárral.

A müncheni nevelésű Lauth a helyi 1860-ban lett profi labdarúgó, majd 2004 és 2008 között, már ötszörös válogatottként vándorútra kelt. Megfordult a Hamburg, a Stuttgart és a Hannover gárdájában, a mutatói azonban elmaradtak a várakozásoktól. Ami nem sikerült a három klubban az élvonalban, összejött a másodosztályban a nevelőegyesületénél: gólerőssége éveken át ismét meghatározta a csapat termelékenységét. Az eltelt hat szezonban csak kétszer maradt 11 gól alatt – egyéni csúcsa a 2010–2011-es 16 találat –, míg a legutóbbi idényben 27 bajnokin háromszor volt eredményes Király Gábor klubtársa, akinek a szerződése június végén jár le az „oroszlánoknál”.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Batik Bence (MTK – kölcsönből vissza?), Bosnjak Predrag (Haladás), Nagy Dániel (Osnabrück – Németország), Michal Nalepa (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Tomislav Havojic (horvát, NK Istra 1961 Pula – Horvátország), Orosz Márk (Lombard Pápa – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Ulysse Diallo (mali, ?), Józsi György (?), Julian Jenner (holland, ?), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, DVSC), Laczkó Zsolt (?), Mark Otten (holland, ?), Jack Tuijp (holland ?), Arsenio Valpoort (holland, ?)
Kiszemeltek: Futács Márkó (Leicester City – Anglia, legutóbb DVTK), Benjamin Lauth (német, 1860 München – Németország), Radó András (Haladás), Vadász Viktor (DVTK)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik