Videó: elvetették az első fűmagokat a Fradi stadionjában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.28. 18:02
Nagy sebességgel haladnak a munkálatok a hamarosan teljesen elkészülő ferencvárosi futballstadionban. A FradiMedia alábbi videójában megnézheti, hogyan vetették el az első fűmagokat a hírek szerint nyugat-európai minőségűre tervezett gyephez.

„Éppen a mai napon kezdjük el a vetést, jelenleg ez az, ami előttünk áll – mondta a fradi.hu-nak a füvesítést ellenőrző Kátai Tamás. – Ez a folyamat tartalmazza a kinevelést, amely körülbelül két hónapig tart. Az első nyírásnak közel három hét múlva kell megtörténnie, innentől ez igen intenzív ütemben – általában heti két-három alkalommal – történik."

„A vetéssel párhuzamosan zajlik a műtrágya-programunk, amely már korábban elkezdődhetett – jelenleg nyolcszáz kiló műtrágyával dolgozunk. A gyeptartó réteget egyébként folyamatosan küldjük elemzésre, a mintát kémiai vizsgálatoknak és laborfolyamatoknak vetik alá Angliában. A kapott eredménynek köszönhetően megállapíthatjuk, hogy a minta a különböző tápanyagokat milyen mennyiségben tartalmazza, mi pedig ez alapján egészítjük ki a réteget, hogy az elnyerje a tökéletes állapotot. Akármi történik tehát, mi folyamatosan tudunk reagálni az egyes változásokra.”

„Nekünk kifejezetten jót tett, hogy a műtrágyázással egybeesett a csapadékos időjárás, ez ugyanis segítette a tápanyag felbomlását. A vetőgéppel történő vetés során négyzetméterenként 60 gramm fűmagot szórnak szét, és maga a fűmag is műtrágya-bevonatot tartalmaz. Amikor pedig készen leszünk, egy áttetsző fátyolfóliával körülbelül két hétre lezárjuk a pályát. Vizet természetesen ekkor is kell kapnia a gyepnek, ez a fólia azonban minden egyéb külső fizikai behatástól véd, hogy minden a lehető legjobban működjön” – zárta szavait Kátai Tamás.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik