Honvéd: jól érzi magát Pesten, de álma a Sampdoria

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.29. 13:40
Nagyon jól érzi magát a Honvédban, de szeretné, ha álmait megvalósítva egyszer édesapja nyomdokaiba léphetne, és a Sampdoria futballistája lehetne – egyebek mellett ez derült ki abból a kedden világhálót látott interjúból, amelyet Andrea Mancini, a kispestiek játékosa a panorama.it oldalnak adott.

„Azt kell mondjam, hogy nagyon jól érzem magam, sok az olasz játékos, a menedzser és az edző is az – idézi az oldal Mancinit, akinek szavaiból kiderül, hogy az interjút még Marco Rossi kispesti vezetőedző hétfői távozása előtt vették fel. – Külföldön a kezdet sohasem könnyű, de túl vagyok rajta. Emberként és futballistaként is érettebb lettem itt, Budapest gyönyörű város, a Honvéd pedig nagy hagyományokkal rendelkező klub."hétfői távozása előtt vették fel. – Külföldön a kezdet sohasem könnyű, de túl vagyok rajta. Emberként és futballistaként is érettebb lettem itt, Budapest gyönyörű város, a Honvéd pedig nagy hagyományokkal rendelkező klub."

Az interjú készítője arra kérte a fiatal olasz játékost, hogy személyes tapasztalatai és erősségük alapján helyezze el a magyar klubokat az olasz bajnoki rendszerben.

„Az átlag magyar csapatok az olasz Serie B szintjén vannak, de akad kettő-három, amelyik a Serie A-ban is figyelemre méltó dolgokra lenne képes" – hangzott a válasz. S hogy mikor látják az olasz szurkolók olasz csapatban a híres Roberto Mancini fiát?

„Minden ajtót nyitva hagyok, de nem érzek sürgetést. A Honvédnál lehetőséget kaptam, hogy fontos sorozatokban mutatkozzak be, amiért örökké hálás leszek. Ha nincs is temérdek pénze a klubnak, a vezetők hozzáértők, és azon dolgoznak, hogy a Honvéd újra a legjobb magyar csapatok közé tartozzon. Ehhez én is szeretnék hozzájárulni. Aztán néhány év múlva talán visszamegyek Olaszországba, hogy megpróbáljam megvalósítani az álmomat, és játsszak a Sampdoriában.”

A tavaly igazolt Andrea Mancini eddig két élvonalbeli bajnokin volt tagja a Honvéd kezdő tizenegyének, további hét NB I-es meccsen csereként lépett pályára, gólt egyelőre nem szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik