Újpest: Nehezen térek napirendre - Vermes Krisztián

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.09. 08:37
Amint azt a Nemzeti Sport Online szerdán hírül adta, a labdarúgó NB I tizedik helyén telelő Újpest napokon belül szerződést bont Vermes Krisztiánnal. A lila-fehérek új szakmai stábja nem számít az eddigi csapatkapitányra, a felek ezért döntöttek a szerződésbontás mellett.

„Sajnos ez van… – reagált a Nemzeti Sport megkeresésére a 28 esztendős Vermes, aki az új vezetőedző, Nebojsa Vignjevics érkezése óta csak egyetlen percet töltött pályán, a Kecskemét ellen. – Valóban voltam fent az irodában a tulajdonosnál, beszélgettünk a jövőmről, ám még mielőtt túlságosan belemerültünk volna, Roderick Duchatelet váratlanul közölte, mostantól szabadon igazolható vagyok, nem számít a játékomra.”Vermes, aki az új vezetőedző, Nebojsa Vignjevics érkezése óta csak egyetlen percet töltött pályán, a Kecskemét ellen. – Valóban voltam fent az irodában a tulajdonosnál, beszélgettünk a jövőmről, ám még mielőtt túlságosan belemerültünk volna, Roderick Duchatelet váratlanul közölte, mostantól szabadon igazolható vagyok, nem számít a játékomra.”

A védő hirtelen köpni-nyelni nem tudott. Aztán miután fél perc elteltével nagy nehezen felkaparta magát a padlóról, nekiszegezte a kérdést a belga üzletembernek: mi a probléma, miért bontják fel a szerződését?

„Nem volt különleges szakmai magyarázkodás, egyszerűen azt közölte velem, nem számít rám többé Újpesten – folytatta Vermes Krisztián. – Több mint tíz évet futballoztam itt, nem tagadom, még most is nehezen térek napirendre az elküldésem felett. Egy biztos, én nem tudnám végigcsinálni azt, amit szegény Szélesi Zoltánnal csináltak, úgyhogy távozom a Megyeri útról.”

A hivatalos szakításra mindenesetre várni kell néhány napot, ám az újonc Mezőkövesd máris bejelentkezett a védőért – Véber György egykori újpestiként remekül ismeri a játékost.

Ami Balajcza Szabolcsot illet, az ő története már bonyolultabb ügy. A kapussal egyelőre nem közölték, hogy távoznia kell.

„A felkészülés kezdetén mindenképpen beszélni szeretnék Nebojsa Vignjeviccsel – magyarázta a kapus. – Az edzővel még nem tudtam egyeztetni, az ő szava alighanem döntő lehet. Nem tudom, miként alakul a sorsom, nincs semmi megérzésem a jövőmmel kapcsolatban. Mindenesetre nem pánikolok, vannak terveim, de ezeket egyelőre megtartom magamnak.”

Balajcza Szabolcs információnk szerint a kiesés elől menekülő Kaposvárhoz térne vissza…

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Egerszegi Tamás (Gyirmót, kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Grégory Christ (francia, White Star – Belgium), Szélesi Zoltán (?), Vermes Krisztián (?)
Kiszemeltek: Gyurcsó Ádám (Videoton), Darko Pavicsevics (montenegrói, Zalaegerszegi TE)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik