NB I: Horváth szerint az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak bele

Vágólapra másolva!
2013.04.19. 19:53
A labdarúgó NB I 24. fordulójának nyitó mérkőzésén a Siófok hazai pályán Tímár Krisztián 92. percben szerzett góljával 2–1-es győzelmet aratott az MTK ellen, így sorozatban a második mérkőzését is megnyerte. A hazaiakat irányító Horváth Károly szerint nem kis szerencse is kellett a győzelmükhöz, míg Garami József, az MTK szakmai igazgatója nem talált pozitívumokat a mai meccsben.

Horváth Károly (a Siófok szakmai igazgatója): – Nem várt fordulat állt be a mérkőzésen, de ilyen a labdarúgás. Ma játékban nem tettünk sokat a győzelemért. Hat nap alatt ez volt a harmadik meccsünk, nem játszottunk jól, pontatlanok voltunk. Egyetlen egy dologra hívtam fel a játékosok figyelmét: tartsanak ki, az akaraterejükre nagy szükség van. Addig küzdjenek, amíg a játékvezető le nem fújja a találkozót. Sikerült belekapaszkodnunk az utolsó szalmaszálba. Nagy szerencsénk volt, hogy a védelmi hibánkon nem ment el a mérkőzés. Dicséret illeti Kiss Mátét, aki pályára lépése után nagyon jól rúgta a pontrúgásokat, így a nem kis szerencse mellett neki is döntő szerepe volt abban, hogy megfordítottuk a meccset. Csodák nincsenek, álmaink vannak, amelyeket megpróbálunk megvalósítani. Az ezt követő mérkőzések mindegyikén az életben maradásunk a tét.Horváth Károly (a Siófok szakmai igazgatója): – Nem várt fordulat állt be a mérkőzésen, de ilyen a labdarúgás. Ma játékban nem tettünk sokat a győzelemért. Hat nap alatt ez volt a harmadik meccsünk, nem játszottunk jól, pontatlanok voltunk. Egyetlen egy dologra hívtam fel a játékosok figyelmét: tartsanak ki, az akaraterejükre nagy szükség van. Addig küzdjenek, amíg a játékvezető le nem fújja a találkozót. Sikerült belekapaszkodnunk az utolsó szalmaszálba. Nagy szerencsénk volt, hogy a védelmi hibánkon nem ment el a mérkőzés. Dicséret illeti Kiss Mátét, aki pályára lépése után nagyon jól rúgta a pontrúgásokat, így a nem kis szerencse mellett neki is döntő szerepe volt abban, hogy megfordítottuk a meccset. Csodák nincsenek, álmaink vannak, amelyeket megpróbálunk megvalósítani. Az ezt követő mérkőzések mindegyikén az életben maradásunk a tét.

Garami József (az MTK szakmai igazgatója): – Úgy gondolom, hogy jobban játszottunk, mint a Siófok, még ha nem is volt túl sok helyzetünk. Nem lett volna szabad elveszítenünk ezt a meccset. Négy-öt játékosunk hiányzott, de nem szeretnék kifogásokat keresni. Akik játszanak, azoknak kell hozniuk a mérkőzést. Nem tudom, mivel legyek elégedett, majd gondolkodom rajta.

Tímár Krisztián (a Siófok győztes gólt szerző védője): – Az MTK góljánál kicsit eltolódott a védekezésünk, nem értettük meg egymást Kecskés Tamással, aztán pedig megcsúsztam a fellocsolt pályán, így Tischler Patrik egyedül vezethette a labdát a kapusunkra, peches gól volt. A győztes találatomnál Windecker Józsi egy szöglet után megcsúsztatta a labdát, nekem sikerült a leggyorsabban reagálnom, és egy becsúszó mozdulattal a kapuba juttattam a labdát, így megszereztük a három pontot, aminek rendkívüli módon örülünk. A bajnokság egyik legjobb csapata ellen álltunk helyt, alig engedtünk nekik gólszerzési lehetőségeket. Úgy érzem, egyre egységesebbek vagyunk, a bennmaradás a célunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik