Újpest: Egyszer nekünk, egyszer az ellenfélnek jön össze - Kabát

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 10:40
Kabát Péter, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC támadója a Ferencvárostól elszenvedett 2–1-es vereséget követően csapata hivatalos honlapjának értékelte az Albert-stadionban történteket. A harmincöt éves csatár szerint a rangadón az újpestiek legalább az egyik pontot megérdemelték volna, de a vereségnek van pozitív oldala is, hiszen együttese szervezettségben sokat lépett előre.

„Még mindig nehéz mit mondani egy ilyen találkozó után. Sajnálom az egész csapatot, mert összeszedetten játszottunk és mindenki kihozta magából a maximumot. Szervezettek voltunk, a döntetlen igazságosabb lett volna, de a végén egy jól eltalált lövéssel megnyerte a meccset a Ferencváros. Ilyen a futball. Nyáron a Szusza Ferenc Stadionban mi győztünk az utolsó pillanatban. Leszegett fejjel ültünk az öltözőben, és arról beszéltünk, hogy egyszer nekünk jön össze, egyszer pedig az ellenfélnek. Mást hirtelen nem is nagyon tudtunk egymásnak mondani”– nyilatkozta a támadó a vereség után.

„A második félidőben jobban játszottunk, de az elsőben sem éreztem nagy problémákat. Az igaz, hogy voltak helyzetei a Ferencvárosnak, ám egész héten arra készültünk, hogy nekünk akarnak majd jönni, így nem okoztak nagy meglepetést ezzel. A második félidő elején sikerült egyenlítenünk, utána azt éreztem a csapaton, hogy akár meg is nyerhetjük a meccset. Vasziljevicsnek volt is egy remek fejese, ám Jova hárított. Ez lehetett volna a fordulópont, sajnos azonban nem sikerült megszerezni a vezetést, ezzel együtt továbbra is csak azt tudom mondani, hogy szerintem nem volt jobb nálunk a Ferencváros és rászolgáltunk volna az egyik pontra.”

A rutinos csatár a vereség ellenére lát fejlődést csapata játékában a Paks elleni 6–0-s fiaskóhoz képest.

„Szervezettségben sokat léptünk előre. A hét folyamán mindenki nagyon készült a meccsre, senkit nem kellett »noszogatni«, hogy keményen eddzen. A mérkőzésen is mindenki betartotta a taktikai utasításokat. Ugyanúgy pont nélkül maradtunk, mint a Paks ellen, mégis egyértelműen pozitív irányban változott a játékunk. Mindenki harcolt a másikért, igazi csapatként küzdöttünk a pályán. Nem tagadom, fontos volt számomra, hogy betaláljak, de nem ez volt a lényeg. Jobban örültem volna, ha ez nem sikerül, viszont szerzünk legalább egy pontot” – zárta nyilatkozatát Kabát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik