Haladás: Aczél Zoltán jogerősen elveszítette a munkaügyi pert

Vágólapra másolva!
2013.03.22. 09:42
null
Aczél Zoltán elveszítette a Haladás elleni pert (Fotó: NS-archív)
Jogerősen kimondta a Szombathelyi Törvényszék, hogy megalapozott volt a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. rendkívüli felmondása Aczél Zoltánnal szemben – adta hírül a vaol.hu megyei hírportál.
Másodfokon tárgyalta csütörtökön a Szombathelyi Törvényszék Aczél Zoltán keresetét, amelyben egykori munkáltatóját, a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.-t perelte. A Haladás első osztályú labdarúgócsapatának korábbi trénere azért fordult bírósághoz, mert álláspontja szerint munkaadója jogellenesen szüntette meg rendkívüli felmondással a munkaviszonyát 2011 decemberében.

A Szombathelyi Munkaügyi Bíróság tavaly októberben hozott ítéletében megalapozottnak találta a labdarúgó kft. tulajdonosi taggyűlésének határozatát a rendkívüli felmondásról. Aczél fellebbezett, ám a másodfokon eljáró Szombathelyi Törvényszék dr. Hoós Tibor vezette háromtagú bírói tanácsa helybenhagyta az elsőfokú határozatot.

Az indoklás szerint helyes tényállást állapított meg a Szombathelyi Munkaügyi Bíróság, abból okszerű következtetést vont, s a másodfokú bíróság szerint az érdemi döntést is törvényesnek állapította meg. Dr. Hoós Tibor kiemelte: Aczél Zoltánt meggyanúsították a korábbi edzői munkájával kapcsolatban elkövetett visszaélésszerű cselekmények miatt, s ez a legsúlyosabb bűncselekmény, amit egy edző a munkája során elkövethet.

Az elsőfokú bíróság így joggal utalt arra, hogy a munkáltató részéről emiatt bizalomvesztés következett be, hiszen a vezetőedző a csapat „kirakatembere”, a pozíció pedig bizalmi állás. Függetlenül attól, hogy a gyanúsítás szerinti cselekményt Aczél nem a Haladás sérelmére követte el, okszerű a rendkívüli felmondás azon hivatkozása, hogy az alperes bizalma a felperesben elveszett.

A trénert 2011 decemberében őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték kötelességszegés, vesztegetés és korrupció megalapozott gyanújával. A csütörtöki tárgyaláson Aczél Zoltán nem vett részt, jogi képviselője, dr. Varga M. Péter a másodfokú határozatot kommentálva annyit mondott a vaol.hu-nak: az írásos verdikt kézhezvételét követően várhatóan felülvizsgálati kérelemmel élnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik