Kedden előzetes letartóztatásba kerülhet a két élvonalbeli játékos

Vágólapra másolva!
2007.10.16. 11:53
Kedden elrendelhetik az előzetes letartóztatását annak a nyíregyházi és siófoki labdarúgónak, akit nagy mennyiségű kábítószer birtoklásával vádol a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrkapitányság. Erről kedden délelőtt számoltak be az illetékesek.
Képünk csak illusztráció!
Képünk csak illusztráció!
Képünk csak illusztráció!
Képünk csak illusztráció!

Uzonyi Attila, a bűnügyi osztály alosztályvezetője arról számolt be, hogy a két sportoló egy júniusi akció kapcsán került a hatóságok látókörébe. Akkor egy 21 és egy 27 éves fiatalembert vettek őrizetbe, a gyanú szerint mindketten közvetlen kapcsolatban álltak a futballistákkal. Valemennyiük ellen speed por birtoklása a gyanú.

Érdekesség, hogy a lefogás alkalmával egyik labdarúgónál sem találtak kábítószert, de a rendőrségnek bizonyítékai vannak arra, hogy korábban tartottak maguknál drogot. Egyelőre egyik sportoló sem tett vallomást.

A rendőr alezredes nem árulta el a nyíregyházi és siófoki játékos nevét és monogramját. Hétfőn délután összehangolt akció keretében Siófokon, Budapesten, Nyíregyházán és Debrecenben fogták el és állítottak elő a négy férfit a hajdú-bihari rendőrök.

Uzonyi Attila azt is elmondta, hosszú eljárás várható, több hónapba telhet, amíg az ügy eljut a vádemelésig.

Az alezredes nem erősítette meg és nem is cáfolta az MTI más forrásból származó értesülését, miszerint a két élvonalbeli futballista a Siófokon játszó Lipcsei Roland, illetve a debreceni csapattól a Nyíregyházának kölcsönadott Máthé Gábor.

AZ MLSZ ELHATÁROLÓDIK A DROGÜGYTŐL

„A Magyar Labdarúgó Szövetség - értesülve a rendőrségi hírforrások szerint futballistákat is érintő drogügy első részleteiről - a leghatározottabban elhatárolódik ettől, s minden más hasonló, törvénybe ütköző esettől” – olvasható az mlsz.hu oldalon megjelenő közlemény.

Az MLSZ vezetői számára elfogadhatatlan és a legsúlyosabb törvényszegésnek minősül, ha sportemberek keverednek kábítószerrel kapcsolatos bármilyen tevékenységbe.

Az ártatlanság vélelmét hangsúlyozva, s az elkövetők személyétől függetlenül a magyar labdarúgás irányítói mélységesen elítélnek minden törvénybe ütköző cselekedetet, legyen szó kábítószerügyről, vagy bármi másról.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik