Lengyel Ferenc ultimátuma: két meccsen hat pontot kell szereznie

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 13:00
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban az ötödik forduló hozta meg az első edzőügyeket. Tatabányán mindjárt szakítás is lett a dolog vége, Mészáros Ferencet Borbély László váltotta a kispadon, míg Pakson Lengyel Ferenc kétmeccses ultimátumot kapott a klubvezetőktől. Amennyiben a paksiak nem nyerik meg soron következő két bajnokijukat a Nyíregyháza, illetve a Tatabánya ellen, a második kispad válik üressé a 2007-2008-s szezon közben.
Nem beszéltek rébuszokban: Lengyel Ferencnek a következő két bajnokit meg kell nyernie, különben...
Szabó Miklós
Nem beszéltek rébuszokban: Lengyel Ferencnek a következő két bajnokit meg kell nyernie, különben...
Nem beszéltek rébuszokban: Lengyel Ferencnek a következő két bajnokit meg kell nyernie, különben...
Szabó Miklós
Nem beszéltek rébuszokban: Lengyel Ferencnek a következő két bajnokit meg kell nyernie, különben...

Lengyel: Van értelme tovább dolgozni

„Egyrészt, azért vállaltam, ilyen feltételek mellett a továbbiakat – olvasható Lengyel nyilatkozata a paksi klub honlapján -, mert a hétfői, Vasas elleni mérkőzésen, olyan mentális hozzáállást tapasztaltam a csapattól, ami azt mutatta, hogy van értelme tovább dolgozni. Másrészt, a vezetőség, az elmúlt három év munkájának elismerése képen, adta meg nekem a folytatáshoz a bizalmat!”
Amennyiben tarsolyban a hat pont, Lengyel akkor sem nyugodhat meg, hiszen a folytatásban REAC és Sopron elleni két bajnoki közül legalább az egyiket újra meg kell nyerniük.

A feltételeket az érintett szakember maga javasolta, a vezetőség pedig elfogadta azt.

Mindezeken felül ősszel az első tízben kell szerepelniük a paksiaknak, amennyiben ez nem valósul meg, Lengyel szerződését felbontják.

A 11. helyen fejezte be a 2006-2007-s bajnokságot az újonc Paks, amely már fordulókkal a szezonzárás előtt biztosította helyét a legjobbak között, a kiesés tulajdonképpen egy pillanatig sem fenyegette őket.

Ennek megfelelően a 2007-2008-s szezonra már merészebb terveket is szövögettek, amit a játékoskeret megerősítésével nyomatékosítottak.

Érkezett két válogatott, a támadó Tököli Attila, valamint a védő Éger László, illetve egy korábbi magyar gólkirály, Márkus Tibor.

Ráadásul a keretből nem távoztak a meghatározó emberek, így a bajnoki rajton okkal-joggal várhatták a sikeres szereplést.

Ezzel szemben öt forduló alatt egyetlen pontot sem szereztek. Kikaptak Zalaegerszegen 3-1-re, Kaposváron 2-1-re, Angyalföldön kétgólos vezetésről 3-2-re, míg Pakson az MTK 4-1-re, a Bp. Honvéd 3-0-ra tudott nyerni.

Két sima vereség, ám a három másik alkalommal nyílt összecsapáson maradt alul a Paks.

A csapatnak minden bizonnyal nem használt a Tököli-ügy. A Ferencvárostól szerződtetett támadót a játékvezetővel történt vitáját követően a Honvéd elleni mérkőzésen kiállították, majd odaszólt edzőjének és a lelátón elégtételt akart venni az őt megsértő szurkolón.

A csatárt súlyos pénzbírásággal és eltiltással sújtották akkor, a vezetőedző most ultimátumot kapott. Korábbra hasonlóra a Ferencvárosnál volt példa, akkor Varga Zoltánnak kellett volna pontveszteség nélkül letudnia három mérkőzést, ám már elsőre, hazai pályán 1-1-s döntetlent játszottak a zöld-fehérek, a szakember ennek ellenére mégis folytathatta a munkát az Üllői úton.

A Paks a hatodik fordulóban az újonc Nyíregyházát fogadja, majd a hetedikben Tatabányára látogatnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik