L. M.
2022.07.05 11:08

Real Madrid: távozik Hanga Ádámék edzője – hivatalos

A Real Madrid hivatalos közleményben jelentette be, hogy csak és kizárólag egészségügyi okok miatt megválik meg Pablo Lasotól, a kosárlabdacsapat edzőjétől – írja a klub hivatalos honlapja. Laso egy hónapja kapott szívrohamot, a klub orvosokkal való egyeztetés után pedig azt a döntést hozta, hogy nem folytatja a munkát az 54 éves szakemberrel. 

Pablo Laso 2011 óta irányította a Real Madridot (Fotó: AFP)

 

Hivatalos közleményben tájékoztat arról a Real Madrid, hogy a klub nem tartja meg az edzői poszton Pablo Lasót, aki egy hónapja kapott szívrohamot. A Real Madrid az eset után számos orvossal és kardiológus specialistával konzultált, ők pedig kifejezték aggodalmukat és megállapították, hogy a munka folytatása egyértelmű kockázattal járna a szakember egészsége szempontjából.

A Hanga Ádámot foglalkoztató klub a múlt héten megkereste a spanyol szakembert, hogy mondjon le az első csapatnál betöltött pozíciójáról, a Real Madrid pedig tiszteletben tartja az élő szerződésében szereplő pénzügyi kondíciókat és megvárja, hogy miként alakul a fizikai állapota a következő idény során. A helyzetet csak ezután, márciusban vagy áprilisban értékelnék újra. 

A Real Madrid úgy véli, hogy az akut szívkoszorúér-betegség diagnosztizálása után felelőtlenség lett volna nem ezt a döntést hozni. 

„A klub megérti, hogy ez a döntés elszomorítja az edzőnket, de semmi, még a Real Madrid sem fontosabb, mint valaki egészsége. Ebben az esetben ez egy olyan kockázat, amit az intézmény nem tud figyelmen kívül hagyni” – áll a közleményben.

Pablo Laso 2011 óta irányította a fővárosiakat, akikkel az Euroligát kétszer, a spanyol bajnokságot és a spanyol Király-kupát pedig hatszor nyerte meg.

 

2022.09.13 14:52:24

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.

2022.09.14 11:57:49

Kosárlabda nemzetisport.hu

A női kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.

2022.09.09 22:37:38

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Luka Doncic, a szlovénok 23 éves világsztárja öt évvel ezelőtt már Európa-bajnok lett, aztán egy évre rá Euroliga-győztes, most pedig az NBA öt legnagyobb csillagának egyike. Szavakkal leírhatatlan, mennyire szereti ezt a játékot, mennyire tudja, mikor kell csapatjátékosnak lennie, és mikor kell „one man show”-t a parkettre varázsolnia.

2022.09.07 20:03:10

Kosárlabda nemzetisport.hu

A házigazda németek sokkal jobbnak bizonyultak a tartalékos magyar válogatottnál az utolsó csoportmérkőzésen.

2022.09.06 16:43:52

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, FAZEKAS ZOLTÁN (Köln), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Férfi kosárlabdacsapatunk a továbbjutás reménye után újabb csoportmérkőzését is elveszítette az Eb-n.