MTI/B. D. K.
2023.10.02 16:10 Frissítve: 2023.10.02 16:48

Női kosárlabda Euroliga: Bernáth Réka a DVTK ellen már pályára lépne

Október végén már pályára lépne sérülése után volt csapata, a DVTK ellen a női kosárlabda Euroligában Bernáth Réka, aki nemrég a lengyel bajnok Lublinhoz igazolt.

Az előző idényben a DVTK-nál játszó Bernáth Réka egy tétmérkőzés után igazolt Törökországból Lengyelországba (Fotó: Földi Imre, archív)

 

 
Bernáth Réka lengyel Euroliga-csapathoz igazolt

A 24 éves játékos hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, három helyen részlegesen elszakadt a bokája, jelenleg a rehabilitáció zajlik, és azon dolgozik, hogy az Euroliga harmadik fordulójára már százszázalékos legyen.

„Mivel egyelőre nem vagyok hadra fogható, a nyitányon biztosan nem lépek pályára az olasz Schio, azaz Juhász Dorka klubja ellen. Lehet, hogy nem is utazok el a csapattal, a hétvégén megnyert lengyel Szuperkupa-meccsen sem voltam jelen” – mesélte Bernáth Réka, aki korábban a TFSE-MTK-ban, majd a Diósgyőrben szerepelt.

A kosaras közölte, szeretett volna a DVTK-nál maradni, de sokáig húzódtak a tárgyalások, és nem tudtak megegyezni. Az NB I-ben másik csapathoz nem akart menni, és amúgy is ki akarta próbálni magát külföldön. Ezért a nyáron a török Nesibe Aydinhoz szerződött, de egy tétmérkőzés után máris klubot váltott.

„Ez kényszeropció volt, valahová mennem kellett, de nem illettem bele abba, amit az edző akart játszani. Ekkor jött a lehetőség a lengyelektől, akik már többször meg akartak szerezni. Lublinban befogadóak a lányok, jók az edzések, a város hangulatos. A legidősebb játékos harmincegy éves, így viszonylag tapasztaltnak számítok. Az a célom, hogy vezérré váljak itt, és válogatott kerettag legyek” – mondta.

Végül kitért arra, hogy ha addig felépül, minden bizonnyal fura lesz október 25-én pályára lépni DVTK Arénában – immár nem a diósgyőriek játékosaként.

2023.12.05 10:40:38

Kosárlabda nemzetisport.hu

Az Euroliga-ezüstérmes török Cukurova Mersin centere úgy érzi, jó irányt vehet a karrierje.

2023.11.23 13:53:02

Kosárlabda nemzetisport.hu

1987-ben a Bajai SK elhódította a Magyar Népköztársasági Kupát.

2023.11.03 21:14:59

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A gondolat nyilván ott motoszkál mindenkiben: egy pályafutás alatt talán ez lesz az egyetlen lehetőség eljutni az olimpiára. Ráadásul a szereplés jogát februárban hazai pályán, Sopronban lehet megszerezni, ahová a szurkolók bizonyosan azért mennek, hogy szemtanúi legyenek a sporttörténelmi sikernek.

2023.10.06 00:34:37

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem féltem a magyar válogatottat.