D. S. B.
2022.10.12 22:02 Frissítve: 2022.10.12 22:27

Női kosár: válságmenedzselés Sopronban – gyengülő keret, spórolás

Nehéz helyzetbe került a Sopron Basket NB I-es női kosárlabdacsapata, amely az energiaválság miatt nagy kihívások előtt áll, de szakmai vonalon is van teendő a hűség városában, hiszen személyes okok miatt Vandersloot Courtney nem csatlakozik a kerethez – tudatta közösségi oldalán a klub.

Török Zoltán szerint az intézkedéseik a Sopron működőképességének megőrzését szolgálják (Fotó: Nemzeti Sport)

 

„Elképesztő nyomás alá kerültünk a létesítmény-üzemeltetés terén az energiaválság miatt – vág bele Török Zoltán ügyvezető a kialakult helyzet ismertetésébe a Sopron Basket közösségi oldalán. – A létesítményünk üzemeltetése során nemcsak a magunk, hanem a férfi kosárlabda profi szekciója, valamint államilag elismert akadémiánk növendékeinek sportolási körülményei is a mi gondunk.

Azok a számok, melyekkel szolgáltatóink szembesítettek bennünket, jelenleg olyan áldozatokat kívánnak, amelyek a profi csapatunk versenyképességét jelentősen csökkentik. Gőzerővel dolgozunk a megoldáson, egy olyan cselekvési programon, amellyel a kialakult helyzetet kezelni tudjuk. A gondjainkat tetőzi, hogy Vandersloot Courtney személyes okok miatt belátható időn belül biztosan nem tud eleget tenni a szerződésében foglaltaknak, és nem tudja erősíteni csapatunk sorait. Jelen helyzetben ezt a hátrányt előnyünkre szeretnénk fordítani, egyben példát mutatni, hogy az idei télen az eredményesség oltárán is készek vagyunk áldozni, ha a helyzet úgy kívánja. Csapatunk tervezett kerete tehát jelentősen meggyengül, ami szükségszerű lépés a kialakult helyzetben. Szeretném tehát leszögezni, hogy a gazdasági kihívások miatt jelen pillanatban nem tervezünk játékosigazolást

Klubunk minden lehetőséget igyekszik megragadni, így nemcsak a bevételeink növelése terén, hanem kiadásaink drasztikus és felelősségteljes csökkentése terén is további jelentős lépéseket tervez. Arra kérem közönségünket, játékosainkat, edzőinket, sportszakembereinket, hogy intézkedéseinket fogadják megértéssel, hiszen valamennyi (intézkedés) a működőképességünk megőrzését szolgálja” – mondta a Sopron Basket ügyvezetője.

2022.12.29 23:09:09

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Most sokkal nagyobb szükség van példaképekre, mint korábban bármikor. A Fegyvernekyvel, Ocskayval kapcsolatban említett tulajdonságok egyre kevésbé tűnnek fontosnak, mindent átsző az üzlet, a rossz értelemben vett karrierizmus, a csillogó, álságos és felületes világ.

2022.12.27 23:37:35

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A nemzetközi mezőnyben mindenki elismeri őt.

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.