Női kosár NB I: „Amint vége, foglalják is a repülőjegyemet”

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 11:43
null
Határ Bernadett szerint vérbeli profik módjára kell folytatniuk a döntő párharcot (Fotó: Nemzeti Sport)
A Sopron Basket magyar válogatott centere, Határ Bernadett szerint a Szekszárd kitalálja majd, mivel nehezítse meg a dolgukat a női kosárlabda NB I döntőjének keddi, negyedik mérkőzésén.

 

– Remekül teljesített a döntő harmadik mérkőzésén. Feldobta, hogy fél év után végre közönség előtt játszhatott?
– Igen, nagyon sokat számított nekünk, mert rengeteg erőt kaptunk a szurkolóinktól. Örülünk, hogy végre újra nézők előtt játszhattunk – felelte Határ Bernadett, a Sopron Basket magyar válogatott centere, aki 19 ponttal, 11 lepattanóval, három blokkal és egy gólpasszal járult hozzá együttese 81–46-os győzelméhez és összesítésben 2–1-es vezetéséhez az Atomerőmű KSC Szekszárd elleni bajnoki finálé harmadik felvonásán.

– Mit tanultak a szerdai vereségből?
– Nagyon jól játszott a Szekszárd, készült ránk, és nem tudtunk reagálni a védekezésére. Az egész mérkőzésen az ellenfél diktálta a tempót, ezen nem voltunk képesek változtatni – illetve a második félidőben kicsit magunkhoz tértünk, ám akkor már olyan ritmusban kosárlabdáztak a hazaiak, amelyet nem tudtunk felvenni.

– Az első két mérkőzésen gyorsan gyűjtögette a faultokat, szombaton nem volt ezzel probléma. A játékvezetői felfogás változott, vagy ön figyelt oda jobban?
– Nem szeretnék a bírókkal foglalkozni, de azt elismerem, elég nehéz volt követni, hogy ki mikor, hogyan fúj, ehhez nem könnyű alkalmazkodni.

– Érzett olyasmit, hogy hamar elengedte a találkozót a KSC?
– Nem gondolnám, hiszen ez nem is jellemző a szekszárdiakra, rendre az utolsó másodpercig hajtanak. Djokics Zseljko a negyedik negyedben már próbálta pihentetni a játékosait, ami teljesen érthető, mert készülnek a negyedik mérkőzésre. Szekszárdon nagyon nehéz összecsapásra számíthatunk, nekünk sokat segítettek a drukkereink, és ebben a rivális is bízhat.

– Meg lehetett törni ezzel a harmincöt pontos győzelemmel a szekszárdiakat?
– Nem olyan fából faragták őket... Maguk mögött hagyják ezt a mérkőzést, edzenek keményen tovább, és felkészülnek belőlünk – kitalálják majd, mivel nehezítsék meg a dolgunkat.

– Az egyértelműnek tűnik, hogy jó dobóformára lesz szüksége a házigazdának kedden, ám ehhez lehet egy-két szavuk...
– Úgy kell kimennünk a pályára, hogy ezt megakadályozzuk, nem kaphatják el a fonalat. Szombaton is ez volt a legfontosabb, már a meccs elejétől kezdve megakadályoztuk, hogy megtalálják a ritmusukat, ezt kell csinálnunk legközelebb is.

– Hogy a többség nem a Sopron Basketnek szurkol majd, annak mekkora jelentősége lesz?
– Remélhetőleg profik módjára kezeljük a helyzetet, és ez különösebben nem befolyásol majd bennünket, de öröm lesz nézők előtt játszani még akkor is, ha többségben lesznek az ellendrukkerek. Bízom benne, hogy Sopronból is többen eljönnek majd a mérkőzésre!

– Mikor utazik az Egyesült Államokba?
– Amint véget ér a bajnokság, maximum másfél-két nap szünetem lesz, utána foglalják is a repülőjegyemet, és megyek.

– Mi lesz a programja, tud már valamit?
– Edzőtáborba megyek, tehát alapozás és felkészülés vár rám.

– Úgy tűnik, nagyon bíznak a játékában a WNBA-s Indiana Fevernél, képes lesz meghálálni ezt?
– Erre térjünk vissza később, amikor már kiderült, hogy sikerrel jártam-e!

– Sok szempontból nagyon furcsa a 2020–2021-es évad, arra számít, hogy a következő már teljesen normális körülmények között zajlik?
– Attól tartok, ez nem ilyen egyszerű. Meglátjuk, hogy alakul, nagyon szeretném, ha vége lehetne a koronavírussal kapcsolatos bonyodalmaknak, de őszintén szólva nem hiszek benne, hogy valaha véget érnek, nem lesz már ugyanolyan az élet, mint régebben.

„MÉG NEM ÉRT VÉGET!”
GOREE Cyesha, a Szekszárd erőcsatára: – Úgy jött ki a mérkőzésre a Sopron, ahogy mi szerettünk volna. Nagyon agresszívek voltak a hazaiak, és kihasználták védekezésbeli gyengeségeinket. Nagyon jól is dobtak, mi pedig gyengén, harminc százalék alatt, ami kevés a sikerhez. Ugyanakkor három győzelemig tart a sorozat, nem ért még véget, küzdeni fogunk szurkolóink előtt a negyedik meccsen!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik