V. Á. 2021.10.26 10:22 Frissítve: 2021.10.26 10:26

Női kosár: megvan a magyar válogatott kerete az Eb-selejtezőkre

Székely Norbert szövetségi kapitány kijelölte az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő női kosárlabda-válogatott bő keretét. Ez a tizenöt játékos kezdi meg a felkészülést a Spanyolország és az Izland elleni mérkőzésekre Szekszárdon – írja az MKOSZ.

 

A soproni Varga Alíz is ott van a keretben (Fotó: Dömötör Csaba)


„Bizakodással várjuk az előttünk álló selejtezőket. Látva a csoportot, nincs könnyű dolgunk, de mindent megteszünk azért, hogy továbbjutást érő helyen végezzünk. Sajnálom, hogy nem lehet velünk sérülése miatt a két győri lány, Weininger Virág, valamint Dubei Debóra” –
mondta el Székely Norbert szövetségi kapitány.

„Csoportunkból eredményei és játékosállománya alapján kiemelkedik Spanyolország válogatottja. Mivel velük kezdjük a csoportkört, már az első mérkőzésünk alapjaiban határozhatja meg a selejtezősorozatot. Szekszárdon remek hangulat várható, a helyi szervezőktől minden segítséget megkapunk a zavartalan felkészüléshez. Bízom benne, hogy egy bravúros hazai győzelemmel tesszük meg az első lépést az Európa-bajnokság felé vezető úton” – nyilatkozta Pukler Gábor csapatvezető.

A nemzeti együttes a selejtezők C-csoportjába kapott besorolást. A csoport tagjai: Spanyolország, Magyarország, Románia, Izland.

A MAGYAR NŐI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Dombai Réka (Uni Győr Mély-Út), Raksányi Krisztina (CDB Clarinos Tenerife, Spanyolország), Lelik Réka (Ludovika FCSM-Csata), Kányási Veronika (DVTK), Goree Cyesha (Atomerőmű SC Szekszárd), Studer Ágnes (Atomerőmű SC Szekszárd), Gereben Lívia (Atomerőmű SC Szekszárd), Aho Nina (DVTK), Török Ágnes (Uni Győr Mély-Út), Varga Alíz (Sopron Basket), Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC), Horváth Bernadett (Ludovika FCSM-Csata), Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda), Határ Bernadett (Sopron Basket)

NŐI KOSÁRLABDA
EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
November 11. csütörtök

18.00: Magyarország–Spanyolország (Szekszárd)
November 14. vasárnap
21.00: Izland–Magyarország (Hafnarfjördur)

2021.11.23 22:36:22

Kosárlabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Összekovácsolódott a nemzeti csapat gerince.

2021.10.21 16:10:11

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A kétszeres NBA-győztes klasszisnál képzettebb centert keveset hordott a hátán a föld.

2021.10.11 17:13:43

Kosárlabda nemzetisport.hu

Régen volt ilyen nehéz és összetett időszak a kosárszövetség munkatársainak életében.

2021.10.11 16:55:11

Kosárlabda nemzetisport.hu

Eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

2021.09.27 20:50:14

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak, aki nem követi a sportág honi történéseit, talán ezért is lehet meglepő, hogy a Falco jelenleg csupán két idegenlégióst alkalmaz. Szombathelyen úgy próbálnak sikeresek lenni itthon és a nemzetközi porondon egyaránt, hogy a lehető legtöbb magyar válogatott játékost igyekeznek szerződtetni.