GY. F. 2020.07.06 13:59

Női kosár: Gereben Lívia a válogatott edzőtáborában

Hétfő délelőtt megérkezett Székesfehérvárra a leukémiából felgyógyuló 20 éves szekszárdi bedobó, Gereben Lívia, aki részt is vett a nemzeti csapat edzésén – a szakmai stáb és a társak nagy szeretettel fogadták.

 

Gereben Lívia edzésben a női kosárlabda-válogatottnál – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! (Fotók: Török Attila)


A 2020-as év annyi rossz hírt és nehézséget hozott, hogy minden pozitívumot meg kell becsülnünk. Különösen igaz ez akkor, amikor egy lenyűgöző fiatal sportember lélekemelő visszatéréséről számolhatunk be.

A borzalmas leukémiát maga mögött hagyó Gereben Lívia hétfő délelőtt együtt edzett válogatott társaival Székesfehérváron. És tette mindezt úgy, hogy egyáltalán nem lógott ki a sorból – az egyetlen ismertetőjegy, ami megkülönböztette őt, a többiekétől eltérő összeállítású meze volt. Egyébként nagyszerűen mozgott, gyönyörűen dobta a tempót, az elmúlt bő egy év küzdelmét legfeljebb mélyen belül hordozta, a teljesítményén semmi nyomát nem fedezhette fel a külső szemlélő. Pedig kamera is pásztázta őt, kiemelt figyelmet kapott, hiszen hatalmas harcot vívott a gyilkos kórral. Ebben a csatában egy pillanatig sem maradt egyedül, az egész kosárlabda-társadalom megmozdult érte, klubja, az Atomerőmű KSC Szekszárd stabil támaszt biztosított neki és tavasszal három évvel meghosszabbította a szerződését.

Nemzeti csapatunk stábtagjai és a társak persze megölelgették volna őt, hosszú percekig ki sem szabadulhatott volna a szorításból, ám ezt a jelenlegi járványügyi helyzetben nem lehetett megtenni – a kockázati faktor enyhítése tökéletesen érthető. Azért egy ökölpacsi belefért Székely Norbert szövetségi kapitánnyal, főként, hogy utána és még többször is fertőtlenítette a kezét a bedobó. Aki a következő néhány napot a magyar válogatott soraiban tölti, ahol játéktudása és tehetsége alapján eddig is helye volt és ezután is helye lesz.

Gereben Lívia visszatért – tudjunk neki örülni, mosolyogjunk, az élet igenis szép és produkál csodálatos pillanatokat. Van mibe kapaszkodnunk.

2022.06.26 18:12:19

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN, TÓTH GÁBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az első két negyedben eldőlt a mérkőzés, a körmendiek nem tartották a lépést a sokkal pontosabb szombathelyiekkel.

2022.06.23 10:31:29

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A szakember korábbi sikerei helyszínén, csak immár a PEAC csapatában folytatja karrierjét.

2022.06.13 14:37:39

Kosárlabda nemzetisport.hu

A 27 éves, 188 centiméter magas játékos legutóbb hazájában játszott.

2022.06.11 23:48:31

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Emberemlékezet óta nem volt olyan rájátszás, mint a mostani, amelyben többnyire nem a légiósok, hanem a magyar kosarasok viszik a prímet. Pénteken elképesztően izgalmas párharc zárult le Fehérváron. A Falcóban színtiszta magyar sor harcolt a legkiélezettebb pillanatokban, ami azt is jelenti, hogy jobban viselik a terhet ezek a játékosok, mint a külföldiek, akiknek egyébként is kiegészítő feladat jut.

2022.05.28 21:19:05

Kosárlabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Az történt, aminek történnie kellett: nyert a Real Madrid.