Női kosár Euroliga: a Bourges ellen kezd a Sopron

Vágólapra másolva!
2020.09.22. 14:16
A francia Bourges ellen kezdi meg a női kosárlabda Euroliga átszervezett idényét a Sopron Basket.    

A nemzetközi szövetség (FIBA) a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél később és új csoportbeosztással indítja el a 2020–2021-es idényt. Eszerint a 16 csapatos főtáblán november 29. és december 5. között kerül sor az első körre egy helyszínen, „buborékos” formában, négycsapatos csoportokkal, három-három mérkőzéssel. A magyar bajnok a D-csoportba kapott besorolást a török Galatasaray, a francia Bourges és a szintén francia Basket Landes társaságában.

Gáspár Dávid együttese december 1-jén a háromszoros Euroliga-győztes Bourges ellen kezd, két nappal később a Galatasaray, majd december 4-én a Basket Landes következik az első „buborékban”. Ezt január 17. és 23. között követi egy újabb kör, a csoportokból az első kettő jut majd tovább a rájátszásba.

Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője a közmédiának pénteken elmondta, hogy a magyar bajnok várhatóan pályázik az egyik csoporttorna lebonyolítására.

Az Euroliga selejtezőjében az Aluinvent-DVTK Miskolc a török Izmit Belediyesporral csap össze október 28-án, a főtáblára jutás egy meccsen, semleges helyszínen dől el.

A Sopron Basket menetrendje
December 1.

Bourges (francia)–Sopron Basket
December 3.
Sopron Basket–Galatasaray (török)
December 4.
Basket Landes (francia)–Sopron Basket
Január 19.
Sopron Basket–Bourges
Január 21.
Galatasaray–Sopron Basket
Január 22.
Sopron Basket–Basket Landes

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik