nemzetisport.hu 2017.06.28 16:55 Frissítve: 2017.06.28 16:56

NBA: menesztették a Knicks megváltóként érkező elnökét

Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő New York Knicks és a klub elnöke, Phil Jackson közös megegyezéssel szerződést bontott.

 

Szerda délután a New York Knicks hivatalos közleményben tudatta, hogy megvált elnökétől, Phil Jacksontól. 

A Chicago Bullsszal edzőként hat, majd a Los Angeles Lakersszel öt bajnoki címet nyerő szakember 2014-ben fogadta el a Knicks elnöki pozícióját, ám a nagy reményű kinevezés nem sok eredménnyel járt a Nagy Almában.

Jackson regnálása alatt a New York egyszer sem került be a rájátszásba, a nagyobb baj azonban a sportvezető viselkedésével volt: összeveszett és nyíltan árulta a csapat legnagyobb sztárját, Carmelo Anthonyt, az utóbbi napokban pedig az együttes legnagyobb értékének számító Kristaps Porzingisszal is összetűzésbe került, s az ő elcserélése is szóba jött.

James Dolan tulajdonos eddig tűrte a 71 éves szakember ténykedését, közös megegyezéssel felbontották Jackson szerződését. Érdekesség, hogy a szezon végén ingyen is el lehetett volna őt engedni, ám akkor még életbe léptették a kétéves opcióját, így most ki kell fizetni az elköszönő elnök „fájdalomdíját”.

2021.08.29 16:24:20

Kosárlabda MTI/SZ. R.

A férfi válogatott már a csoportkörben kiesett a debreceni U18-as világbajnokságon.

2021.08.01 10:40:58

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

A Milwaukee Bucks háttérstábjában nemzetközi játékosmegfigyelőként dolgozott meg a sikerért.