I. SZ., MTI 2021.10.25 16:34 Frissítve: 2021.10.25 16:40

Kosárlabda: Talán jókor jött ez a pofon – Hanga Ádám

Jól kezdte az idényt a Hanga Ádámot foglalkoztató Real Madrid, amely azonban vasárnap meglepetésre kikapott a Gran Canariától. A magyar kosárlabdázó szerint ugyanakkor jókor jött a pofon a spanyol élvonalbeli együttesnek.

Hanga Ádám is tudja, hogy a Real Madridnál nem szoktak hozzá a vereségekhez (Fotó: AFP)

„Magabiztosan, a Szuperkupa-győzelemmel pozitívan kezdtük az idényt, de az elmúlt két hónap arról szólt, hogy megismerjük egymást, hiszen a rajt előtt talán ha három edzésünk volt együtt. Egy Real Madridnál persze ennek így kell lennie, a most elveszített meccs azonban hatalmas csalódás, ilyeneket nem engedhetünk meg magunknak, de talán jókor jött ez a pofon” – mondta a 32 éves válogatott játékos a közmédiának.

Hanga nyáron a bajnok Barcelonától került az ősi rivális, az előző idényben második Real Madridhoz, mint elmondta, a fővárosiaknál sokkal szabadabb játékrendszerben ő is komfortosabban érzi magát. Ugyanakkor nemrég egy kisebb sérülést szenvedett, ami miatt nem volt százszázalékos állapotban.

A Real Madridra a héten két oroszországi Euroliga-mérkőzés, valamint egy spanyol bajnoki is vár, utóbbit éppen Hanga korábbi csapata, a Baskonia ellen vívja a gárda.

„Amikor a Barcelonával szerepeltem a Baskonia otthonában, kifütyültek. Kíváncsi vagyok, most mi lesz. Mindenesetre a mostanihoz hasonló nehéz hetek lendíthetnek pozitív irányba egy csapatot, ha sikerül jó játékkal nyernünk” – mondta Hanga, aki ezúttal is megerősítette, hogy nem tud a válogatottban ott lenni novemberben a világbajnoki selejtezőkön.

2021.11.23 22:36:22

Kosárlabda DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Összekovácsolódott a nemzeti csapat gerince.

2021.10.21 16:10:11

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A kétszeres NBA-győztes klasszisnál képzettebb centert keveset hordott a hátán a föld.

2021.10.11 17:13:43

Kosárlabda nemzetisport.hu

Régen volt ilyen nehéz és összetett időszak a kosárszövetség munkatársainak életében.

2021.10.11 16:55:11

Kosárlabda nemzetisport.hu

Eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

2021.09.27 20:50:14

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak, aki nem követi a sportág honi történéseit, talán ezért is lehet meglepő, hogy a Falco jelenleg csupán két idegenlégióst alkalmaz. Szombathelyen úgy próbálnak sikeresek lenni itthon és a nemzetközi porondon egyaránt, hogy a lehető legtöbb magyar válogatott játékost igyekeznek szerződtetni.