MTI
R. P.
2022.09.29 20:42 Frissítve: 2022.09.29 21:02

Kosárlabda: minimum 16 fokban kell megrendezni a meccseket

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) csütörtöki közlése szerint a szervezet elnökségének legutóbbi ülésén központi téma volt az energiaárak növekedése, aminek okán a pandémiánál is nagyobb kihívás elé néz a sportág – számolt be a hírről az MTI.

 

Fotó: Dömötör Csaba

 

Az MKOSZ honlapján megjelent írás szerint „úgy tűnik, a túlélés érdekében tett intézkedések a 2022–2023-as szezonban is felülírhatják a szakmai szempontokat”.

Kitérnek arra, hogy az MKOSZ – a pandémiás helyzet válságkezeléséhez hasonló módon – a szabályzati keret- és feltételrendszer lazításával tudja segíteni a bajnokságok lebonyolítását. Mivel a létesítményfeltételek területenként, de akár sportszervezetenként is változóak, és később is dinamikusan változhatnak, az MKOSZ elnöksége többlépcsős intézkedési tervet fogadott el azonnali hatállyal.

Eszerint a hatályos szabályzat legalább 16 fokos hőmérsékletet ír elő a mérkőzések rendezése kapcsán. Húsz fok alatt az előírásszerű mérkőzésfelszerelés alatt bármilyen színű és hosszúságú aláöltözetet viselhetnek a sportolók.

„Az NB I A-csoportos és az NB I B-csoportos mérkőzéseket az NB I-es mérkőzésekre előírt technikai felszereltséggel, de az előírtnál kisebb nézőszámmal rendelkező termekben is le lehet játszani, amennyiben a csapat igazolja, hogy az eredetileg megjelölt terme az energiaválság miatt nem elérhető” – áll az elfogadott szabályzatban.

Hozzáteszik, hogy a létesítmények általános bezárása esetén a fűtési szezonban az NB I A csoportos mérkőzéseket központi termekben is lejátszhatják a csapatok, oda-vissza utazással.

„Régiónként központi, nyitva tartó termeket jelöl ki a szövetség, ahol az utánpótlás-mérkőzések lehetőség szerint lejátszhatóak. Amennyiben a fűtési szezonban az utánpótlástornák (mérkőzések) megrendezése az általános létesítmény-bezárások miatt, vagy az irreálissá váló bérleti díjak miatt ellehetetlenül, a fordulókat a fűtési szezonon kívüli időszakra halasztják, a tavaszi fordulókat besűrítik, és ha szükséges, a versenynaptárt és a versenyrendszert is módosítja a szövetség” – fogalmaz az MKOSZ.

(MTI)

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.

2022.10.14 00:14:18

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ez mindenképpen jó a magyar kosárlabdasportnak.

2022.10.03 20:53:27

Kosárlabda nemzetisport.hu

A vb-győztes és NBA-bajnok olasz mester akkor is csúcsra vezette a La Roját, amikor senki sem várta.

2022.09.13 14:52:24

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.