nemzetisport.hu
2016.11.07 18:11 Frissítve: 2016.11.07 18:22

Női kosár: honosított játékossal erősít a magyar válogatott

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége honosította az amerikai Courtney Vanderslootot, aki a november végén esedékes utolsó két Európa-bajnoki selejtezőn már pályára is léphet a nemzeti együttesben.

Courtney Vandersloot az utolsó két Eb-selejtezőn már játszhat

A magyar válogatott jelenleg négy fordulót követően a második helyen áll az Eb-selejtező E-csoportjában Szlovákia mögött. November 19-én Portugália ellen Pécsen, négy nappal később Szlovákia ellen Pöstyénben lép pályára.

Amennyiben mindkét meccsét megnyeri Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese, csoportgyőztesként biztosan ott lesz a jövő évi, csehországi kontinensviadalon. (Ha egyszer veszít és második lesz, még mindig marad esélye, de a többi csoport eredményétől függ a kijutás.) S e két győzelem elérésében lehet a csapat nagy segítségére az irányító Courtney Vandersloot, aki hétfőn Szolnokon letette a magyar állampolgársági esküt, majd Budapesten a szövetség közreműködésével az útlevélkérelmét is beadták.

„Nemrég érkeztem Magyarországra, de maradok is még pár napot, majd csak a hétvégi bajnokira utazom vissza Törökországba – mondta a Yakin Dogüben légióskodó Vandersloot. – Sokat beszélgettem már a válogatottról Vajda Annával és Allie Quigleyvel is, megnyugtattak, hogy nagyszerű közegbe érkezem. A legtöbb kerettag ellen már játszottam és több játékost is személyesen ismerek, szóval, remélhetőleg hamar be tudok illeszkedni a csapatba. Régóta tárgyaltunk a honosítás lehetőségéről, hosszú folyamat volt, de sikerült, ez a lényeg."

A 27 éves Courtney Vandersloot 2011-ben végzett a Gonzaga Egyetemen, majd előbb a WNBA-ben szereplő Chicago Sky draftolta. A török Besiktasnál a 2012–2013-as idényben 13 pontot és 5.2 gólpasszt átlagolt, utóbbi kategóriában a liga negyedik legjobbja lett.

A következő szezonok során megfordult a horvát Novi Zagrebnél, a szlovák Ruzomberoknál (itt dolgozott először Svitekkel), és még Győrben is, ahol három bajnoki és öt Euroliga-meccset játszott, mielőtt tovább állt volna az olasz Schióhoz.

Légióskodott még a lengyel Wisla Krakównál (itt játszott ismét Svitek keze alatt) és a török Orduspornál is, mielőtt kikötött jelenlegi együttesénél, a Yakin Dogünél, amely október végén szerződtette és ahol együtt játszik Vajda Annával.

Tétmeccsen még nem lépett pályára a szezonban. 

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.

2022.10.14 00:14:18

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ez mindenképpen jó a magyar kosárlabdasportnak.

2022.10.03 20:53:27

Kosárlabda nemzetisport.hu

A vb-győztes és NBA-bajnok olasz mester akkor is csúcsra vezette a La Roját, amikor senki sem várta.

2022.09.13 14:52:24

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.