GY. F. 2021.07.15 09:08 Frissítve: 2021.07.15 10:13

Kosárlabda: felhőtlen közönségtalálkozó Hanga Ádámmal

A magyar válogatott klasszis együtt pattogtatott a barátaival és az érdeklődőkkel Budapesten, a félig-meddig spontán esemény fantasztikus sikert aratott.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Dömötör Csaba)

Hangtime fantázianéven futott szerda délután az esemény, amelyen hazánk legjobb és legnevesebb játékosa, a Barcával idén bajnoki címet és Spanyol Kupa-győzelmet ünneplő válogatott hátvéd, Hanga Ádám együtt „örömkosárlabdázott” a barátaival és az érdeklődőkkel a Városligetben.

A közösségi oldalakon az utóbbi időben nagyon aktív klasszis és stábja 15.30-kor tette közzé, hogy mindenkit (természetesen a pálya befogadóképességének figyelembevételével) sok szeretettel várnak egy közös játékra, amelyről addig csak Hanga legszűkebb társasága és menedzsmentje tudott. A beavatottak között volt Lóránt Péter, korábbi magyar válogatott center, aki nyáron vonult vissza a profi sporttól, de akkor is nagy örömmel ragadott labdát, ha azért itt-ott érzett fájdalmat a mozgás közben. Később feltűnt a helyszínen a gyerekkori barát, a kosárlabdával szintén remek kapcsolatot ápoló humorista, Musimbe Dennis is, és természetesen a Hanga Ádámot képviselő Lóránt András is megcsillogtatta tudását az öt-öt elleni küzdelemben, illetve a dobóversenyeken.

A hangulat felhőtlen volt, a főhős, a többek között a Real Madriddal is hírbe hozott Hanga Ádám (akinek a közeljövőben végérvényesen eldőlhet a jövője, tető alá kerülhet a klubváltása) is felszabadultan nevetett, egyértelműen látszott, fantasztikusan érzi magát ebben a közegben, és a jelenléte nagy élményt jelentett a fiatal kosaraspalántáknak.

A Nemzeti Sport ötletét megvalósítva a női válogatott irányítója, Horváth Bernadett kihívta Hanga Ádámot, aki nem is futamodott meg, látványos, egyperces tripladobócsatát vívtak a felek, amely döntetlennel zárult.

2021.10.21 16:10:11

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A kétszeres NBA-győztes klasszisnál képzettebb centert keveset hordott a hátán a föld.

2021.10.11 17:13:43

Kosárlabda nemzetisport.hu

Régen volt ilyen nehéz és összetett időszak a kosárszövetség munkatársainak életében.

2021.10.11 16:55:11

Kosárlabda nemzetisport.hu

Eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

2021.09.27 20:50:14

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak, aki nem követi a sportág honi történéseit, talán ezért is lehet meglepő, hogy a Falco jelenleg csupán két idegenlégióst alkalmaz. Szombathelyen úgy próbálnak sikeresek lenni itthon és a nemzetközi porondon egyaránt, hogy a lehető legtöbb magyar válogatott játékost igyekeznek szerződtetni.