Kosárlabda: a körmendi Harry Bell két magyar játékost tisztelt nagyon

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.01.16. 09:19
null
Harry Bell ma tanárként dolgozik (Fotó: Origo/Szabó Gábor)
Az 1987-ben első vidéki csapatként magyar kosárlabda-bajnokságot nyerő Körmend első amerikai légiósának, Harry Bellnek 17 éve osztrák útlevele van, tanárként dolgozik, és nagyon sok jó emléket őriz magyarországi játékos-pályafutásáról.

„Két játékost tiszteltem nagyon: Góbi Henriket és Orosz Lászlót. Amikor ellenük játszottam, akkor úgy éreztem, mintha a tengerentúlon kosaraznék. Orosz László is mindig zsákolt, és nagyon jól mozgott a palánk alatt. Góbi Henrik pedig rettenetesen kemény volt” – mondta az Origónak a chicagói Harry Bell, aki 22 évet élt az Egyesült Államokban, de immár 32 éve Európában lakik.

Hozzátette, büszke volt Dávid Kornélra, aki az 1990-es évek végén éppen Chicagóban játszott az NBA-ben. Vele emlékezetes zsákolóversenyt vívott.

„1991-ben Dávid Kornél ellen is versenyeztem. Fiatal és vékony volt, és egyszerűbb zsákolásokat csinált. Sokszor reklámozták őt akkoriban, és minden bizonnyal ez is sokat hozzátett, hogy később el tudott jutni az NBA-be. Büszke voltam rá, főleg, hogy a szülővárosom csapatába igazolt. Mindig figyeltem a Nemzeti Sportot, hogy megnézzem, mennyi pontot dobott” – fogalmazott Bell.

Beszélt jó és rossz élményekről a szurkolókkal, korábbi játékostársakkal, s szóba került az alkohol is. Utóbbi az oka annak, hogy már nem jár a Körmend meccseire.

„Korábban kimentem, de sajnos vannak olyan szurkolók, akik inni akartak velem. Ez addig jó, amíg barátságosak. Nekem viszont a következő napon tanítanom kell, és fel kell készülnöm az óráimra. Haza kell vezetnem, és nem maradhatok sokáig. Emiatt korábban több ember megsértődött, hogy nem ittam velük, sőt egyesek inzultáltak, és nem akartak kiengedni a szórakozóhelyről. Ausztriában is ugyanilyen a hangulat. Ha nem iszol, akkor agresszív veled szinte mindenki. Ha iszom, a rendőrség lekapcsol ittas vezetésért” – mondta Bell, aki szerint a tavaly elhunyt Kobe Bryant munkamorálja a legjobb példa a fiatalok előtt.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik