K. T. I. 2021.01.27 11:13 Frissítve: 2021.01.27 14:09

Kosár NB I: nem lesz középszakasz, a kupákat viszont megrendezik

A férfi kosárlabda-bajnokságban nem lesz középszakasz, a Magyar Kupát ugyanakkor a férfi és a női csapatok számára is megrendezik – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Bodnár Péter adott tájékoztatást (Fotó: Szabó Miklós, archív)

 

Bodnár Péter, a sportági szövetség (MKOSZ) főtitkára az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy az elnökség döntése alapján a középszakaszt a férfiaknál a korábban tervezett formában nem bonyolítják le, hanem az első nyolc csapat rájátszásával folytatódik a bajnokság – írta az MTI.

Ugyanakkor az MKOSZ-versenyiroda és versenybizottság arra kapott felhatalmazást, hogy az alapszakaszban hátrébb záró – 9-14. helyezett – együttesek számára új bajnoki rendszert dolgozzon ki, „ami egyensúlyt teremt a csapatok foglalkoztatásában, a mérkőzésekkel kapcsolatos érdeklődés fenntartásában".

Emlékeztetett rá, hogy a bajnokság szereplőit ez nem éri váratlanul, mivel eleve úgy kalkuláltak, hogy a járvány felerősödésével a középszakasz lehet az, amelytől el lehet tekinteni. Hozzátette: a járvány miatt elmaradt mérkőzések pótlása jól halad, a női bajnokság gyakorlatilag utolérte magát, férfi mérkőzéseket pedig a középszakasz helyén lehet pótolni, de március közepére ott is befejezik a küzdelmeket.

Azt követően indulhat el a rájátszás, illetve a lefelé játszás" – jelentette ki.

Jelezte: a női bajnokságot április végére a tervezetteknek megfelelően be tudják fejezni, egy február végi kupadöntővel, míg a férfiaknál az áprilisi kupadöntővel május 20-ig nagy valószínűséggel szintén véget érnek a bajnoki küzdelmek – foglalta össze a lényeget az MTI.

2021.02.24 00:01:33

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Nyilván nem jöhet mindig minden össze egyszerre, mint akár 2017-ben, de jó lenne látni a világos, egyenes irányú fejlődést mindkét szakágnál.

2021.02.21 09:13:11

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

„Van, hogy éjszaka felébredek, mert azt álmodom, a kis csarnokban ünnepeljük az első bajnoki címet.”

2021.02.19 21:39:12

Kosárlabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A korábbi évtizedekben leginkább a duma dívott a produkció helyett.

2021.02.06 22:48:05

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Fájó, hogy elmaradt a kijutás, de felesleges lenne minden hidat felégetnünk magunk mögött.