K. Zs. 2021.01.12 14:52 Frissítve: 2021.01.12 15:24

Férfi kosár NB I: „Hatalmas félreértés volt” – újra írt a soproni kosaras

Hétfő este újabb közleményt adott ki Antino Jackson, a Soproni KC „eltűnt” kosárlabdázója, és némiképp finomított néhány nappal korábbi álláspontján, sőt bocsánatot kért a soproniaktól, amiért cserben hagyta őket. A csapat időközben megtalálta a távozó amerikai játékos utódját.

Antino Jackson (jobbra) a PVSK elleni decemberi meccsen (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

 

Mint beszámoltunk róla, a Soproni KC néhány napja a hivatalos oldalán tudatta, hogy Antino Jackson, az együttes irányítója egyszerűen „eltűnt” a városból. Ugyancsak megírtuk, hogy az amerikai kosárlabdázó az Instagram-oldalán közzétett egy magyar nyelvű válaszközleményt, amelyben arról írt: a kosárlabdán kívüli problémáiról tájékoztatta a klubot, megértést tapasztalt, ezek után értetlenül fogadta a később róla tett, szerinte valótlan állításokat.

Ezt követte az újabb, hétfői közlemény.

„Sokan fordultak hozzám, s jelezték, mellettem vannak, és ezt nagyra értékeltem – idézi a Kisalföld keddi cikkében Antino Jackson hétfő esti közleményét. – Azt szeretném mondani, hogy előző nyilatkozatom célja nem az volt, hogy legutóbbi klubomat, a Sopront rossz színben tüntessem fel. Az ott töltött rövid idő alatt mindenki jó volt hozzám, de hatalmas félreértés volt a dolgok kezeléséről. Fontosnak éreztem, hogy ismét mondjak valamit. Nem szeretném, ha az emberek azt gondolnák, hogy az SKC rossz klub, bár személyes okokból döntöttem a távozásról. Büszke férfiként nehéz kimondani, mégis meg kell tennem: szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akit cserben hagytam, az ügyvezetőtől, csapattársaimtól, edzőmtől és egész Soprontól. Köszönök mindent, és kívánom, hogy minden probléma megoldódjon a klubnál. Bízom benne, hogy a nehéz helyzetből talpra áll a klub, és eléri azokat a célokat, amelyekért az egész szezonban harcol.”

Pojbics Szabolcs, az SKC ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: a Jacksont képviselő ügynökség sajnálja a történteket, s bár egyértelműen a klubnak ad igazat, nem bocsát ki közleményt az ügyben.

Az SKC időközben a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megtalálta a távozó Jackson utódját: a 24 éves, 191 centi magas, amerikai Jon Elmore a görög élvonalbeli Ionikosz Nikaiasztól érkezik.

2021.02.24 00:01:33

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Nyilván nem jöhet mindig minden össze egyszerre, mint akár 2017-ben, de jó lenne látni a világos, egyenes irányú fejlődést mindkét szakágnál.

2021.02.21 09:13:11

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

„Van, hogy éjszaka felébredek, mert azt álmodom, a kis csarnokban ünnepeljük az első bajnoki címet.”

2021.02.19 21:39:12

Kosárlabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A korábbi évtizedekben leginkább a duma dívott a produkció helyett.

2021.02.06 22:48:05

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Fájó, hogy elmaradt a kijutás, de felesleges lenne minden hidat felégetnünk magunk mögött.