Férfi kosár: Ivkovicsék célja az ország felvidítása az Eb-selejtezőkön

MTI/H. Á.MTI/H. Á.
Vágólapra másolva!
2020.11.23. 18:07
null
Ivkovics kapitány előbb szombaton az osztrákokkal, majd két nap múlva a szlovénokkal találkozik (Fotó: Török Attila)
A maximumot fogja kihozni magából az osztrákok és a szlovének elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő férfi kosárlabda-válogatott Ivkovics Sztojan szerint.

„Körbe kell tekintenünk és megnézni az orvosokat, rendőröket és mentősöket, hogy ők milyen stresszben vannak. Ahhoz képest nekünk nincs stressz, hiszen a sportolók most is kiváltságos helyzetben vannak” – fogalmazott a szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

Hozzátette: a nehéz pillanatokban nem szabad a negatívumokra fókuszálni.

„Az a feladatunk, hogy győzzünk és felvidítsuk az országot, megpróbáljuk megmutatni a helyes utat, hogy ha nem foglalkozunk a negatívumokkal, csak a pozitívumokkal, akkor sikeresen lehet kijönni az adott helyzetből.”

A 24 fős, bő kerettel eltöltött egyhetes kecskeméti edzőtáborról elmondta: várják a koronavírustesztek eredményeit, mert ez, és a játékosok egészségi állapota fogja eldönteni, ki lesz a 12-es keret tagja a selejtezőcsoportot két győzelemmel vezető magyar válogatottban, amely az osztrákokkal szombaton, a házigazdákkal két nappal később találkozik Ljubljanában.

„A vírus abból a szempontból jól jött nekünk, hogy láttuk: amit eddig építettünk, az szilárd, erős. Ha nem is a legcsodálatosabb, legszebb emberek, az biztos, hogy a legjobb emberek itt vannak, rájuk lehet bízni az életünket, a válogatottat. Boldog szövetségi kapitány vagyok, úgy gondolom, hogy a maximumot fogjuk kihozni magunkból” – fejtette ki Ivkovics Sztojan.

Hangsúlyozta: megvan a stratégia a szlovénok ellen is, de egyelőre csak az osztrákokra készülnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik