Férfi 3x3-as kosár: a mieink legyőzték Romániát az olimpiai pótselejtezőn

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.06.05. 20:12
null
A magyar 3x3-as kosárválogatott legyőzte a románokat (Fotó: Molnár Péter)
A debreceni olimpiai pótselejtezőn jól kezdett Csirke Ferenc együttese, nemzeti csapatunk öt ponttal múlta felül keleti szomszédunkat.

 

A szakágban nagyon rutinos mongolok látványos győzelemmel indították a debreceni olimpiai pótselejtező férfi B-csoportját Románia ellen, a végén már dobóedzéssé silányítva az összecsapást, hiszen biztos volt, előbb vagy utóbb elérik a szükséges 21 pontot, és ezt mindenképpen kétpontossal akarták megtenni, amikor éppen húszon álltak.

Érdekes módon szombaton jóval több néző látogatott ki a Nagytemplom elé felállított arénába, mint pénteken, noha férfiválogatottunk tokiói reményei csekélyebbek voltak, mint a pénteken egyből az elődöntőbe kerülő nőknek.

Csirke Ferenc Demeter Attila, Ivosev Tamás, Keller Ákos, Kerpel-Fronius Balázs összeállítású négyese a románok ellen csapott bele a lecsóba. Keleti szomszédaink vereségük után felpaprikázva kezdtek, ami személyi hibákban is manifesztálódott. Az első kosarat Demeter jegyezte, majd román egyenlítés után Ivosev is betalált kétszer. Az egyik román játékos, Alexandru Coconea megsérült, aztán összeszedte magát, és a csereszéken pihent.

Romániának 1 perc és 43 másodperc elég volt, hogy összeszedjen hat faultot, ami nagyon megkönnyítette a magyar csapat feladatát. Coconea kétpontossal tért vissza a körforgásba, Ivosev viszont nem hagyott kétséget afelől, a palánk alatt ő az úr. Keller Iván óriási ugrással, az egyik reklámtáblának esve mentette meg a labdát, a magyar szív tehát úgy dobogott, ahogy kell neki.

Ivosev büntetőivel 8–4-re vezettünk bő három és fél perc után a tornára kissé zaklatottan készülő Románia ellen. Demeter is gyűjtötte a pontokat, nem kellett különösképpen aggódnunk, egészen addig, amíg a rivális rá nem talált a távoli dobására, s 11–10-re zárkózott, szerencsére a füttyszó később egyszer megzavarta a két ízben büntetőző románt, így nem tudott kiegyenlíteni a másik fél.

Ivosev szakmányban gyártotta a kosarakat, Demeter Attila bevágta a második dupláját is, így megnyugtató differencia alakult ki (18–13). Demeter 20–15-re alakította az eredményt, majd bedobta a győztes kosarat is, fantasztikus játéka nagyon biztató a jövőre nézve, hiszen képes volt felnőni az Európa-klasszis Ivosev Tamás mellé.

Nagyon küzdöttünk, az első meccs mindig nehéz, de a közönség győzelemhez segített minket – a folyatás sem lesz könnyű” – mondta a pályán adott nyilatkozatában Ivosev.

A győzelem megvolt, örülhettünk is neki; a következő mérkőzésen Mongólia volt az ellenfél, amely előzetesen masszívabbnak tűnt a mieinknél, meglepetést kellett szerezni – sikerült!

KOSÁRLABDA
3x3-as olimpiai pótselejtező, Debrecen
Férfiak, B-csoport
Mongólia–Románia 22–9
Magyarország–Románia 21–16

A magyar pontszerzők: Ivosev 12, Demeter 8, Keller I.

Később
Mongólia–Magyarország 8–21

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik