Női kosárlabda: Dühös vagyok, és ez ma reggelre ütött be igazán – Kiss Virág

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 14:32
Nem sikerült megszerezni az olimpiai kvótát (Fotó: Árvai Károly)
Mindenkinek magába kell néznie Kiss Virág szerint, miután a magyar női kosárlabda-válogatott 22 pontos előnyről 73–72-re kikapott Spanyolországtól a soproni selejtezőtorna vasárnapi mérkőzésén, és nem jutott ki a párizsi olimpiára.

„Nem aludtam jól, dühös vagyok, és ez ma reggelre ütött be igazán – nyilatkozta az Euroliga-negyeddöntős török Mersin játékosa az M1 aktuális csatornának. – Sokkal jobban fáj, mint tegnap este, ezzel többen is így vagyunk. Lehet a hibákat keresni, de huszonkét pontos előnyről kikapni már nagyon nagy hiba önmagában. Nem tudtunk jól reagálni az ellenfél zónavédekezésére, de ekkora előnyről akkor sem szabad veszíteni. A félidőben arról beszéltünk, hogy ha lehet több, akkor legyen még több, egyáltalán nem arra törekedtünk, hogy megtartsuk az előnyt. Nem találom a szavakat, egytől egyig euroligás és Európa-kupás játékosaink vannak, de nem akarok senkit hibáztatni, mindenkinek magába kell néznie. Persze ez sem változtat semmit, mert így sem leszünk ott az olimpián.”

A 25 éves Kiss Virág közölte, nehéz bármi pozitívat találni most, de muszáj, mert ezt máshogy nem lehet feldolgozni. Hozzátette, olyan csapatot alkotnak, amely a kudarcoktól még erősebb lesz.

„Ez nyilván nem olyan, mint amikor egy csapat nem jut ki az Eb-re, mert négy évet kell várni, hogy újra az olimpiáért küzdhessünk. Én hiszek abban, hogy ez valaminek a kezdete, nem pedig a vége. Megérdemeltük volna, hogy ott legyünk Párizsban, ott lett volna a helyünk, és innentől már minden ellenfélnek számolnia kell velünk” – hangsúlyozta.

Arról, hogy a meccs utáni nyilatkozatában Határ Bernadett lemondta a válogatottságot, Kiss Virág úgy vélekedett, hogy nem lepte meg a bejelentés.

„Többször mondta már, hogy az olimpia lesz a vége, de bízom benne, hogy most ez egy elhamarkodott mondat volt. Ezzel együtt amennyire tudom, nem ő lehet az egyetlen” – jelentette ki.

A közeljövőről szólva a 194 centis center – aki nemrég edzőtábori megállapodást kötött az észak-amerikai női ligában (WNBA) szereplő Los Angeles Sparksszal – elmondta, fontos mérkőzések várnak rá.

„Néhány bajnoki után jön az Euroliga-negyeddöntő. Nem egyszerű most elindulni Törökországba, de bízom benne, hogy a más közeg segít feldolgozni a történteket, és abban is, hogy az élet mindig ikszre játszik, és ezt valahol vissza fogjuk mi még kapni” – tette hozzá Kiss Virág.

NŐI KOSÁRLABDA
OLIMPIAI SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
Spanyolország–Magyarország 73–72 (19–24, 8–22, 23–18, 23–8)
Sopron, 2500 néző. Vezette: Liszka (lengyel), Straube (német), Fernandes (tahiti)
SPANYOLORSZÁG: CAZORLA 15/3, CASAS 4, Torrens 7/3, Gil 5, Carrera 10. Csere: Gustafson 12/6, L. Rodríguez, CONDE 16/9, Ortiz 4, Etxarri, Vilaró. Szövetségi kapitány: Miguel Méndez
MAGYARORSZÁG: STUDER Á. 17/9, Lelik 6/6, Dubei, Kiss V. 12/3, JUHÁSZ 11. Csere: Aho N. 7/3, HATÁR 15, Dombai 4, Goree, Kányási, Horváth Bernadett. Szövetségi kapitány: Székely Norbert
Az eredmény alakulása. 5. perc: 14–8. 8. p.: 14–17. 10. p.: 19–24. 14. p.: 24–32. 22. p.: 27–49. 27. p.: 42–56. 28. p.: 46–59. 34. p.: 63–64. 35. p.: 63–69

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik