Női kosár: Álomszerű lenne az első tétmeccset otthon játszani – Czukor Dalma

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2023.12.29. 10:07
null
Czukor Dalma tétmérkőzésen még nem lépett pályára a magyar válogatottban (Fotó: Dömötör Csaba)
Székesfehérváron edzőtáborozik a februári olimpiai selejtezőre készülő magyar női kosárlabda-válogatott, amelynek keretében Czukor Dalma ezekben a napokban igyekszik bizonyítani, hogy érdemes vele számolnia Székely Norbert szövetségi kapitánynak.

– Székely Norbert említette a szerdai edzés előtt, hogy megemeli a kalapját ön előtt, amiért kijárta olasz klubjánál, az Oxygen Románál, hogy eljöhessen az összetartásra. Nehezen engedték el Székesfehérvárra?
– Az eredeti versenynaptár szerint december 30-án meccsünk lett volna, így nem is kérdeztem meg senkit, hogy jöhetek-e a válogatotthoz, nyilvánvaló, hogy nemet mondtak volna – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Czukor Dalma, aki a nyáron hagyta el nevelőegyesületét, a Sopron Basketet, és költözött az Örök Városba. – Aztán szóltak, hogy nem lesz terem, így változás van a menetrendben is, akkor azonnal jeleztem, hogy szeretnék csatlakozni a válogatotthoz. Végül karácsony előtt lejátszottuk az előre hozott bajnokit, húzós időszak volt, mert így 18-án, 20-án és 23-án is volt mérkőzésünk, de legalább hazajöhettem, és tovább maradhattam Magyarországon, mint a többiek a saját otthonukban.

– Ha jól sejtem, azért is fontos volt, hogy itt legyen az összetartáson, mert különleges motiváció dolgozik önben.
– Igen, valóban rendkívül fontos ez az edzőtábor a februári olimpiai selejtező előtt, tétmérkőzésen még nem léptem pályára a felnőttválogatottban, természetesen szeretném, ha ez változna, próbálok mindent megtenni, hogy sikerüljön.

– Csodálatos álom lenne, ha szülővárosában, Sopronban történne meg, mondjuk februárban?
– Igen, ez álomszerű lenne, főleg azok után, hogy az elmúlt hónapokban már nem itthon játszottam.

– Milyennek látja a jelenlegi csapatot? Erről az összetartásról azért sokan hiányoznak, de így is ismer mindenkit.
– Nagyon jó, hogy többen is itt vagyunk úgymond újoncok, és van lehetőségünk bizonyítani. Biztos vagyok benne, hogy mindenki meg akarja mutatni, mit tud, kettőzött erővel edzünk. Ez erős, jó válogatott sok tehetséggel, a kérdés persze az, hogy a pályán mekkora lesz az összhang.

– Februárban Kanada, Japán és Spanyolország lesz az ellenfél az olimpiai selejtezőtornán. Milyen esélyt ad a magyar csapatnak, sikerülhet valakit a felsoroltak közül megelőzni, ezzel kijutni az ötkarikás játékokra?
– Valóban erős a mezőny, de remény mindig van, úgy gondolom, jó csapatjátékkal, taktikával mindenre képesek vagyunk.

– Térjünk át egy kicsit a klubcsapatára. Hogy érzi magát Rómában? A statisztikák azt mutatják, nem megy rosszul a játék.
– Azért hullámzó a teljesítményem, akadnak kitűnő meccseim, máskor kevésbé találnak meg a többiek, hármas poszton egy kicsit mindig ki vagyok szolgáltatva nekik. Persze próbálok minél több helyzetet kiharcolni magamnak, ahogy a csapatunk is igyekszik folyamatosan fejlődni. Jelenleg a kilencedik helyen állunk, ami nem a legjobb, de most jönnek majd a kupamérkőzések, amelyeket szintén nagyon várunk. Remélem, sikerül előrelépnünk, és jobb eredményeket érünk el.

– Szakmailag, illetve egyéb területeken megtalálta a számításait Olaszországban?
– Olyan szempontból mindenképp, hogy légiósnak álltam, belevágtam a kalandba – ez biztosan pozitívum. Mindemellett jól is érzem magam. Hogy az idény végén milyen statisztikákkal végzek, az a távolabbi jövő, igyekszem a jelenben élni és minden mérkőzésre odafigyelni, koncentrálni. De úgy érzem, taktikailag is tudok fejlődni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik