Kora reggel dobálta a ziccereket Novák Katalin

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 12:32
null
Novák Katalin a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémián (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
A köztársasági elnököt Ivkovics Sztojan és felesége, Ivkovicsné Béres Tímea fogadta Kecskeméten a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémián. 

Hideg, esős, ködös – ez nem egy angol első osztályú futballmeccs körülményeinek leírása, hanem Magyarországé, pontosabban Kecskemété pénteken kora reggel. Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke ugyanis folytatta vármegyei látogatását, ezúttal a kecskeméti kosárlabdázókhoz utazott a Mercedes-Benz Akadémiára. A fogadtatásáról Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott volt szövetségi kapitánya, illetve felesége a 108-szoros válogatott Ivkovicsné Béres Tímea, valamint Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere gondoskodott.

A fél 8-as kezdés nyilván senkinek sem esett jól, de ezt Ivkovics Sztojan próbálta mindvégig egy kis humorral oldani, persze azért a köztársasági elnökhöz tartozó stáb, benne főleg a biztonsági emberekkel nem igazán voltak vevők a viccekre. „Nem takarok ki senkit?” – kérdezte Novák Katalin, amikor közös fotóra állt össze az Akadémia játékosaival, akik között aligha volt 190 centiméter alatt bárki.

A koreográfia a megszokott volt – fotók, bemelegítés henger segítségével, futóiskola, végül pedig előkerült a labda is. Ziccerek és dobóverseny, amiben bár nem jeleskedett a köztársasági elnök, tudjuk, ezek az események elsősorban nem a kifogástalan dobómozdulatról vagy a hatékony sarkazásról szólnak, sokkal inkább a fényképekről és a gesztusról.

„Biztos nem állsz be?” – invitálta meg Ivkovics az egyik biztonsági embert, akinek még ha kedve és hivatása engedte is volna, hogy beálljon hengerezni a többiek közé, öltözete erre egyáltalán nem volt alkalmas.

„Örültünk, hogy eljött hozzánk az elnök asszony, reméljük ő is élvezte ezt a reggeli mozgást– fogalmazott az augusztusban a nemzeti csapat éléről leköszönő szakember, akivel persze néhány szót az ő hogyan létéről is beszéltünk. –Nagyon jól vagyok, nyugodt, bár eddig is az voltam. A kosárlabda most nyilván kisebb részét teszi ki a mindennapjaimnak, ezáltal több idő jut a családomra. Tíz gyönyörű év van mögöttem, ami a válogatottat illeti, de remélem, hogy a következő tíz is hasonlóan szép lesz a csapatnak, mert az azt jelenti majd, hogy mi is jól dolgoztunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik