Férfi kosár NB I: Remélem, a következő idényben már nem én leszek a KTE edzője – Ivkovics

Vágólapra másolva!
2024.04.11. 20:30
Ivkovics Sztojan a válogatott után a kecskeméti csapatot irányítja (Fotó: Árvai Károly)
Ivkovics Sztojan bízik benne, hogy a következő szezonban már nem ő lesz a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője.

A klub december elején jelentette be, hogy a volt szövetségi kapitány – és a KTE-nél szakmai igazgatóként dolgozó – tréner váltja a kispadon Forray Gábort.

Elértem mindent harminc év alatt, amit a kosárlabdával akartam Magyarországon – mondta az M1 aktuális csatornának. – Már a nyugdíjra készülődtem, de problémák adódtak Kecskeméten, és bár nem terveztem, végül elvállaltam a vezetőedzői feladatot, ami sok harccal jár. Elég szürreális a bajnokság, minden csapatnak vannak hullámvölgyei, de nem aggódom. Tizenegy éve a másodosztályban alapítottuk meg a klubot, és nem úgy akartunk előrejutni, hogy vásárolunk innen-onnan, hanem kemény munkával” – idézte fel a kezdeteket, majd a jelenlegi helyzetről szólva közölte, az alsóházi rájátszásban nehéz tíz meccs következik, és egységre van szükségük, mert azzal tudják kompenzálni a fizikai és egyéb hátrányokat.

„Remélem, egy-két évig még együtt marad a csapat, és ha becsülettel megcsináljuk, amit kell, én akkor sem leszek szomorú, ha a második vonalban folytatja a KTE. Remélem, hogy nem én leszek az edző, de itt élek, itt van a családom, és csak itt tudom elképzelni az esetleges folytatást – ezzel együtt remélem, hogy erre nem kerül sor” – hangsúlyozta az 58 éves szakember.

A szerb születésű Ivkovics bő tíz éven át, tavaly decemberig a férfi válogatott szövetségi kapitánya volt, amelyet egymás után kétszer kivezetett az Európa-bajnokságra.

„Csodás időszak volt, a romokból építettünk fel egy csapatot, de változások mentek végbe a magyar kosárlabdában, és újításra volt szükség. Továbbra is sok sikert kívánok a válogatottnak!” – tette hozzá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik