Női kosárlabda: bíróság előtt a pécsi sikercsapat vezetői

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.10. 09:08
Elkezdődött a Pécsi Törvényszéken az az adócsalási per, amelyet a város korábbi sikercsapata, a Pécs 2010 néven 2012-ben megszűnt klub vezetői ellen indítottak.

„Előkészítő üléssel kezdődött el a pécsi női kosárlabdacsapatot működtető cég két volt vezetője elleni adócsalási per a Pécsi Törvényszéken. R. G.-t és társát 80 milliós adócsalással vádolja az ügyészség” – írja a pecsma.hu.pecsma.hu.

„Az első, zárt tárgyaláson egyebek mellett a bizonyítékok sorrendjéről határozott a tanács, valamint az eljárást érintő kérdéseket is tisztáztak. A vádiratot a következő, immár nyilvános ülésen ismerteti az ügyész. A Baranya Megyei Főügyészség tavaly emelt vádat a pécsi női kosárlabdacsapatot működtető cég két volt vezetője ellen, mert álláspontja szerint tevékenységükkel 80 millió forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek” – teszi hozzá a városi hírportál.

A Pécs 2010, illetve jogelődjei (PVSK, Mizo Pécs) 11 bajnoki címet nyertek a női kosárlabda NB I-ben, és ugyancsak 11 alkalommal a Magyar Kupában is az első helyen végeztek. A legrangosabb nemzetközi kupában, az Euroligában a 2001-es és a 2004-es 3. hely volt a klub legjobb eredménye. A Pécs 2010 2012-ben jogutód nélkül megszűnt. Azóta két csapat szerepel Pécs néven az NB I-ben. A város által támogatott, 2014-ben kupagyőztes PEAC-Pécs és a Komlón működő, Iványi Dalma nevével fémjelzett, bajnoki címvédő PINKK-Pécsi 424.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik