Női kosár Euroliga: a Győr lassítaná Moszkvában a Szpartakot

Vágólapra másolva!
2013.01.08. 10:38
A női kosárlabda Euroligában az A-csoportban 6/2-es mutatóval élen álló orosz Szpartak Moszkva a 4/4-gyel harmadik Hat-Agro Uni Győrt fogadja kedden kora délután. A vendégek vezetőedzője, Fűzy Ákos szerint a 10. fordulóban nem elvárás a pontszerzés, hiszen az esélyek magasan az orosz rivális felé billennek, ennek ellenére bízik a tisztes eredményben, amelyhez tudja a megfelelő taktikát.

„Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, a Szpartak klasszisokkal jobb csapat a miénknél, de úgy érzem, mostanra beleszoktunk az Euroligába, már nem vagyunk a sorozat elveszett gyerekei, már nem kérdezheti senki, hogy mi ugyan mit keresünk itt. Talán ezúttal nem tiszteljük túlzottan az orosz sztárcsapatot, mint a hazai meccsen – fogalmazott Fűzy Ákos. – Úgy számoltunk, hogy öt győzelemmel már tovább lehet jutni. Nekünk eddig négy van, s hátravan még négy mérkőzés. Ebből egyet kellene még hoznunk álmaink eléréséhez. Moszkvában nem elvárt eredmény a siker, nem is lehet az, de szeretnénk esélyt teremteni a győzelemre. Ehhez le kell lassítani az oroszokat, rámenősebben és bátrabban kell játszani, mint azt tettük a hazai meccsünkön. Nagyobb hit és nagyobb agresszivitás szükséges, egyfajta vagányság kell a játékosoktól.”Fűzy Ákos. – Úgy számoltunk, hogy öt győzelemmel már tovább lehet jutni. Nekünk eddig négy van, s hátravan még négy mérkőzés. Ebből egyet kellene még hoznunk álmaink eléréséhez. Moszkvában nem elvárt eredmény a siker, nem is lehet az, de szeretnénk esélyt teremteni a győzelemre. Ehhez le kell lassítani az oroszokat, rámenősebben és bátrabban kell játszani, mint azt tettük a hazai meccsünkön. Nagyobb hit és nagyobb agresszivitás szükséges, egyfajta vagányság kell a játékosoktól.”

A Moszkva november eleji, győri látogatásakor jól játszott a hazai együttes, mégis simán nyert a Szpartak 74–56-ra. A győriek a moszkvai összecsapást követően hazai pályán a spanyol Rivas és a francia Bourges ellen játszanak, s idegenbe mennek a török Tarsuhoz.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA, CSOPORTKÖR, 10. FORDULÓ
A-CSOPORT
Szpartak Moszkva (orosz)–Hat-Agro-Uni Győr 15 óra
Wisla Can-Pack (lengyel)–Brno (cseh) szerdán játsszák
Rivas Ecópolis (spanyol)–Bourges (francia) szerdán játsszák
B-CSOPORT
Kosice (szlovák)–Arras (francia) szerdán játsszák
Fenerbahce (török)–Nagyezsda (orosz) szerdán játsszák
Famila Schio (olasz)–Uniqa-Euroleasing Sopron csütörtökön játsszák
C-CSOPORT
Galatasaray (török)–CCC Polkowice (lengyel) szerdán játsszák
UMMC Jekatyerinburg (orosz)–USK Praha (cseh) szerdán játsszák
Perfumerias Avenida (spanyol)–USO Mondeville (francia) szerdán játsszák
A csoportállásokat itt találja meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik