Férfi kosár: Hanga újabb remeklése, a Manresa újabb veresége

Vágólapra másolva!
2012.12.23. 21:52
null
Hanga Ádám remekül játszott, ám légiósunk csapata mégis kikapott a spanyol első osztályú férfi kosárlabda-bajnokságban, csakúgy, mint Lóránt Péter olasz klubja.

A sereghajtó Assignia Manresa magyar légiósa, Hanga 23 ponttal és 29 VAL-os teljesítményindex-szel vétette észre magát. Utóbbi karriercsúcsot jelent számára a spanyol élvonalban, míg a dobott pontokat tekintve ennél csak egyszer ért el többet korábban másfél éves spanyolországi játéka során. (Egy hete 24 pontot dobott a Murciának.) A Manresa azonban ezzel is csak szoros meccsre volt képes, mert a harmadik helyen álló Valencia utolsó másodperces triplával 87–86-ra győzött. Így a végig vezető házigazda pont, valamint sikerélmény nélkül maradt. Hanga 28 percet tölthetett a parketten, pontjai mellett két lepattanóig, egy gólpasszig, négy szerzett labdáig és kilenc kiharcolt faultig jutott, a negatív oldalra pedig egy eladott labda került a neve mellé.

A Lóránt Pétert foglalkoztató olasz Virtus Acea Roma a Serie A második helyén álló Sassarit fogadta, s csak hatalmas hajrá után maradt alul otthon 83–81-re az Európa-kupában szereplő ellenféllel szemben. Lóránt húsz percet tölthetett játékban, ezalatt két pontot dobott, leszedett hat lepattanót, és volt egy eladott labdája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik