Tovább parádézik a Boston, Lakers-siker a városi rangadón

Vágólapra másolva!
2007.12.17. 07:42
Négy mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 46. játéknapján. A Boston kilenc mérkőzésre növelte veretlenségi sorozatát, miután 13 ponttal nyert a Toronto otthonában. Városi rangadót nyert a Lakers, Kobe Bryant 32 pontot szerzett.
Rajon Rondót (jobbra) próbálja szerelni Jason Kapono Torontóban
Reuters
Rajon Rondót (jobbra) próbálja szerelni Jason Kapono Torontóban
Rajon Rondót (jobbra) próbálja szerelni Jason Kapono Torontóban
Reuters
Rajon Rondót (jobbra) próbálja szerelni Jason Kapono Torontóban

Az elmúlt nyolc mérkőzésén egyaránt győzelmet arató Boston Celtics a Toronto otthonába látogatott, és tovább növelte remek sorozatát.

Bár ezúttal sem játszhatott a bostoniak egyik legjobbja, a bokasérüléssel bajlódó Ray Allen nélküle sem akadozott a gépezet, a 18 ponttal záró Paul Pierce, valamint a 16-ot szerző Kevin Garnett vezérelte csapat 1993 márciusa után először jutott sorozatban kilenc nyert mérkőzésig. A mostani győzelemhez kellett a Toronto haloványabb játéka is, ugyanis a kanadaiak az idei szezonban még nem dobtak ilyen kevés pontot.

A Celtics parádésan kezdte az idei szezont, 22 meccséből húszat megnyert, ilyen nyitányra már régen volt példa, egészen pontosan az 1963/64-es NBA-szezonban.

Jól megy a Detroitnak is, amely kilencedik győzelmét aratta az elmúlt tizenegy meccset számítva. A Pistonsnál Tayshaun Price 23, Chauncey Billups 19, míg Antonio McDyess 14 pontot szerzett, utóbbi ráadásul még 11 lepattanót is szerzett. A vendég Golden State Warriorsban mindössze Stephen Jackson jutott el kétszámjegyű pontig, de ezek jórészét az első félidőben dobta.

A GSW legponterősebb játékosának, Baron Davisnek nagyon nem ment, nyolc dobásából mindössze egy volt sikeres, két ponttal zárta a meccset.

Hiába ért el 38 pontot Allen Iverson és 19-et Carmelo Anthony, a Denver hazai pályán kapott ki. A vendég Portlandnek ez volt az első sikere a Nuggets otthonában 2003 februárja óta.

Los Angelesben városi rangadót rendeztek, összecsapott a Lakers és a Clippers. Kobe Bryant remekelt, 32 pontot szerzett, és már csak 78 hiányzik neki, hogy elérje pályafutása 20000. alapszakasz pontját. Ez korábban csak 30 kosarasnak sikerült az NBA-ban.

Az utolsó negyedben Sasha Vujacic is belelendült, hiszen mind a 14 pontját ebben a periódusban szerezte. A Clippersnél Corey Maggette 27 ponttal zárt, Chris Kaman 18 pontja mellé 16 lepattanót is begyűjtött.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 46. JÁTÉKNAP:
Detroit Pistons Golden State Warriors 109-87
Toronto Raptors Boston Celtics 77-90
Denver Nuggets Portland Trail Blazers 105-116
Los Angeles Lakers Los Angeles Clippers 113-92
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik