Indiana Pacers – LA Lakers: 248 pont és vendéggyőzelem

Vágólapra másolva!
2007.11.21. 07:43
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 22. játéknapján Atlantában nyert a bajnoki címvédő San Antonio Spurs a házigazda Hawks ellen 12 ponttal. A Cleveland Cavaliers ugyancsak hazai környezetben bukott, a Lovagokat a Milwaukee Bucks verte négy ponttal. A Dallas hazai pályán verte hattal a Torontót, a Denver 21-gyel a Chicagót. Mindössze két ponttal, de nyert a Phoenix a Sacramento vendégeként. Az Indiana-LA Lakers összecsapáson 248 pont esett, és a végén utóbbiak lehettek boldogabbak.
Reuters
Reuters

A Spurs atlantai találkozójára aligha kell sok szót vesztegetni, lévén az esélyesebb vendégek a félidőben már 17 ponttal vezettek és rendkívül magabiztosan gyűjtötték be szezonbeli kilencedik sikerüket. Kisebb gondban van azonban a Hawks, amely három egymás után követően mérkőzésén szenvedett már vereséget. A San Antonióban Tony Parker 31 pontig jutott.

Na de mit szóljanak akkor a NY Knicks játékosai, akik a negatív sorozatban már hétnél járnak! A nem igazán meghatározó, de azért hegymenetben lévő Golden State ellen hazai pályán illett volna javítani a mérlegen, de ettől nagyon messze voltak a házigazdák, akiknek negyedet sem sikerült nyerniük. A győztes csapatban Baron Davis 31 pontot szerzett.

Nem sokat töltöttek, leginkább csak lőttek a játékosok a Pacers-Lakers összecsapáson, amelynek már az első negyede 72(!) pontot hozott! Ezt az őrült tempót ugyan nem tudták végig tartani a csapatok, de a végén így is eljutottak összesen 248 pontig. A vendégek negyedről negyedre növelték előnyüket, győzelmükhöz kétség sem fért. A Lakers rossz bajnoki nyitány után zsinórban négy sikerével 3/3-s győzelmi/vereség mérlegéből 7/3-t csinált. A mezőny, valamint Los Angeles-i csapat legjobbja ezúttal is a csapat elsőszámú klasszisa, Kobe Bryant volt, aki 32 pontot tett hozzá a Lakers-sikerhez. Kilenc kísérletből dobott öt három pontot érő kosarat, tizenegy büntetőjét pedig hiba nélkül tudta le.

A liga több meghatározó együttesét is parkettre hívta a menetrend kedden este, köztük a Dallas (8/2), a Denvert (8/3) és a Phoenixet (8/2) és a szezont jó formában kezdő gárdák ezúttal sem hibáztak.

Mind közül a legbiztosabb, 21 pontos sikert a Nuggets aratta a Chicago (2/8) ellen, a Denver már az első félidőben kétszer 36 pontot rámolt be a megilletődött Bikáknak. Allen Iverson 22, Carmelo Anthony 26 pontot szerzett.

Ennél lényegesen több izgalmat tartogatott azonban a Dallas és a Phoenix mérkőzésen.

Mavericks a cseppet sem lebecsülendő Toronto ellen játszhatott hazai pályán, mégis meglepetés volt, amikor a vendégek 31-19-re elhúztak az első negyed végére, majd a második felvonás közepén előnyüket már 24 pontosra (49-25) tornázták fel. A Dallas azonban felállt a padlóról és a harmadik játékrészt 38-17-re megnyerve a végjátékot már hétpontos előnnyel várhatta, amely lehetőséget aztán már nem is engedte el.

A győztes oldalon Dirk Nowitzki 32 pontot szerzett - négy pontnál állt, amikor a Toronto a második negyedben elhúzott -, a vesztes félnél Chris Bosh 31-ig jutott.

A Suns mindössze két ponttal tudott nyerni a Sacramento vendégeként, a házigazdák három elveszített negyedet követően már későn és hiába hajráztak. A vége előtt három perccel utol is érték az esélyesebb vendégeket (94-94), de a vezetést már nem sikerült átvenniük. Ráadásul 6-0-s szériát produkáltak a Phoenix, 1:35 perc alatt pedig csupán a kozmetikázásra futotta a Kings erejéből, amelyben Ron Artest 33 pontot dobott.

Egymás után harmadik mérkőzését tudta behúzni a Bucks, amely ezúttal Clevelandben nyert. Bár az első negyedet a Lovagok nyerték, fordítottak a vendégek és hiába kapaszkodtak a házigazdák, a Milwaukee meg tudta őrizni előnyét. A mérkőzéssel ellentétben döntetlennel zárult a két dobógép, az egyaránt 34-34 pontig jutó Michael Redd és LeBron James párbaja.

Erre mondják: nem piskóta! A Washington öt vereséggel indított a szezonban, hogy rákövetkező öt találkozóját megnyerje. Legutóbb a Philadelphiát rendezték le. A találkozó csupán az első negyedben volt nyílt, hiszen a második és a harmadik felvonást is kiütéssel - előbb 18, majd 14 ponttal - nyerte a Wizards.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 22. JÁTÉKNAP:
Washington Wizards - Philadelphia 76ers 116-101
Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 83-95
Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 107-111
Indiana Pacers - Los Angeles Lakers 114-134
New York Knicks - Golden State Warriors 82-108
Dallas Mavericks - Toronto Raptors 105-99
Denver Nuggets - Chicago Bulls 112-91
Sacramento Kings - Phoenix Suns 98-100
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik