A Dallas Mavericks hét ponttal nyert Atlantában a Hawks ellen

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.03.25. 22:56
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 137. játéknapjának első összecsapásán a Dallas Mavericks Atlantában verte vendéglátóját, a Hawks csapatát. A vendégek jó kezdés után fokozatosan estek vissza, a hajrában aztán keményen meg kellett dolgozniuk a győzelemért.
Jason Terry akkor rázta meg magát, amikor nagyon kellett: vesztes állásban a hajrában
Jason Terry akkor rázta meg magát, amikor nagyon kellett: vesztes állásban a hajrában
Jason Terry akkor rázta meg magát, amikor nagyon kellett: vesztes állásban a hajrában
Jason Terry akkor rázta meg magát, amikor nagyon kellett: vesztes állásban a hajrában
Jól elkapták a kezdést a vendégek, aki 6-0-ra elhúztak, mielőtt a hazaiak kapcsoltak és pontot szereztek volna. Hasonlóan alakult a folytatás is, a vendéglátók támadásban sokat hibáztak - a negyed felénél még csak nyolc dobott pontnál jártak -, miközben a vendégek ellenállhatatlanoknak bizonyultak és egyre jobban növelték előnyüket.

A negyed végére 39 pontnál álltak meg - Josh Howard volt elemében a vendégeknél, a maga 28 pontjából 16-t az első negyedben szerzett -, miközben az atlantaiak mindössze egy híján húszig jutottak.

A biztos vezetés elkényelmesítette a vendégeket, hiszen a második és a harmadik negyedben még húsz pont fölé sem tudtak kerülni. Nem úgy a Hawks csapata, amely kétszer hat pontot ledolgozott első negyedben összeszedett hátrányából.

Persze, a nyolc pont sem kevés hátrány egy Dallas ellen, de az Atlanta minden megpróbált, hogy ismét nyílttá tegye a találkozót. Ez a rutinos vendégek ellen csak részben sikerült.

A vége előtt nyolc perccel, 79-77-nél nemcsak utolérte, hanem meg is előzte ellenfelét a hazai együttes. Micsoda fordulat, de még mielőtt a hazaiak nagyon beleélték volna magukat bármibe, a vendégek meghatározó emberei megrázták magukat és hozták a találkozót.

A Dallasban ismét kiemelkedőt nyújtott és ezúttal, Howardhoz hasonlóan 28 pontot szerzett Dirk Nowiztki, míg a 27 pontig jutó Jason Terry a hajrában tette magát oda, de nagyon. Az utolsó nyolc percben 15 pontot és így döntő érdemeket szerzett a győzelemből.

Hatodik mérkőzését nyerte egymás után a tavalyi döntő Dallas, amely a most zajló alapszakasz magasan legjobbja. Az Atlanta harmadik vereségét szenvedte el zsinórban, utóbbi hat meccsén ötödször, míg 19 találkozójából már 13-szor hagyta el vesztesen a parkettet.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 137. JÁTÉKNAP:
Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 97-104 (19-39, 25-19, 23-17, 30-29)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik