Arenas 38 pontjával győzelemre vezette a Varázslókat

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.02.21. 08:57
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 105. játéknapján a Detroit idegenben egy ponttal nyert a Milwaukee vendégeként. Az All Star gála miatt szünetet követően tíz mérkőzéssel folytatódott a sorozat alapszakaszbeli küzdelme. Nagyon jól kezdett a Pistons a Bucks vendégeként, hiszen az első felvonásban tízpontos előnyre tett szert.
Devin Brown (New Orleans Hornets) menti a menthetőt
Reuters
Devin Brown (New Orleans Hornets) menti a menthetőt
Devin Brown (New Orleans Hornets) menti a menthetőt
Reuters
Devin Brown (New Orleans Hornets) menti a menthetőt

Az utolsó negyednek viszont már egypontos előnnyel futottak neki a hazaiak. A zárórészben 1:32 perccel a vége előtt még egyenlő volt az állás.

Wallace kétpontosával, valamint Prince büntetőjével azonban megléptek a vendégek és hiába volt még hátra 42 másodperc, a hazaiak Bell kosarával már csak csökkenteni tudtak a hátrányukon.

A detroitiakon kívül csupán a Phoenix tudott idegenben győzni, a Suns 38 pontos első negyeddel nyitott és ez alaposan rányomta a bélyegét a folytatásra. Marion 31, Stoudemire 22 pontot szerzett, Nash 13 pontja mellét kiosztott 12 gólpasszt.

A játéknap további nyolc mérkőzésén hazai siker született. Kiemelendő a Bulls 25 pontos sikere Chicagóban az Atlanta ellen. A találkozón különben egyáltalán nem domináltak a vendéglátók, ám a Hawks a harmadik felvonásban mindössze nyolc(!) pontot dobott, ez döntőnek bizonyult, hiszen csak abban a negyedben húsz pont hátrányt szedtek így össze.

Dwight Howard (Orlando, balra) kap le egy lepattanót Eddie Curry (New York Knicks, jobbra) asszisztálása mellett
Reuters
Dwight Howard (Orlando, balra) kap le egy lepattanót Eddie Curry (New York Knicks, jobbra) asszisztálása mellett

Hiába dobta meg három Minnesota játékos is a húsz pontot - illetve kettő fölötte -, Arenas 38 pontjával győzelemre vezette a Varázslókat Washingtonban.

Nehezen, de legyűrte a Knicks New Yorkban az Orlandót, a mérkőzés kiegyenlítettségére jellemző, hogy a legnagyobb negyedbeli különbség három pont volt.

A Spurs biztos, 15 pontos győzelmébe a Nuggets ellen még az is belefért, hogy a negyedik negyedet 32-16-ra(!) a vendégek nyerjék. A Denverbe sérülése után visszatért Allen Iverson, de segíteni ezúttal nem tudott.

Remegett a léc a Kingsnek hazai pályán a Boston ellen, hiszen a záró felvonásban 13 pontot termeltek. A Celtics 1:57 perccel a vége előtt feljött egypontos hátrányra, de onnantól kezdve már csak a vendéglátók voltak eredményesek.

Izgalmasan és eseménydúsan alakult a hajrá a Portland-Utah találkozón is, amely végén a vendégek szorgosan kapaszkodtak a hazaiak után. A vége előtt 1:13-mal megnyugtatónak tetsző, hat pont volt a vendéglátók előnye, ám a Jazz nem adta fel és 6-1-s részhajrát produkálva a vége előtt hét másodperccel feljöttek egypontos hátránya. Randolph két sikeres büntetőjével azonban a hazaiak nyertek.

A Seattle-Memphis mérkőzés második negyedében 66 pont esett, Rashard Lewis 34 ponttal vette ki a részét a hazai sikerből.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 105. JÁTÉKNAP:
Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 112-100
Charlotte Bobcats - New Orleans Hornets 104-100
New York Knicks - Orlando Magic 100-94
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 83-84
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 95-80
Chicago Bulls - Atlanta Hawks 106-81
Sacramento Kings - Boston Celtics 104-101
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 103-100
Seattle Supersonics - Memphis Grizzlies 121-105
Los Angeles Clippers - Phoenix Suns 90-115
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik