Kaliforniában szakadt meg a Dallas nagy sorozata

Vágólapra másolva!
2007.01.08. 09:32
Megszakadt a Dallas tizenhárom mérkőzésen át tartó győzelmi sorozata, a texasiak a Los Angeles Lakers otthonában kaptak ki. A kaliforniaiak edzője, Phil Jackson 900. győzelmét aratta. Sorozatban harmadszor nyert hosszabbításban a Minnesota.
Josh Howard próbálja szerelni Kobe Bryantet
Reuters
Josh Howard próbálja szerelni Kobe Bryantet
Josh Howard próbálja szerelni Kobe Bryantet
Reuters
Josh Howard próbálja szerelni Kobe Bryantet

Tizenhárom győztesen megvívott mérkőzés után Los Angelesbe látogatott a Dallas, ott azonban megszakadt ez a remek sorozat.

Sasha Vujacic lett az egyik hőse a Lakers győzelmének, a szlovén kosaras három éves NBA-pályafutása legjobb játékát nyújtotta, 16 pontot szerzett, többek között 28 és fél másodperccel a vége előtt egy döntő hárompontost, amellyel átvette a vezetést a csapata.

Phil Jackson 900. edzői sikerét aratta
Reuters
Phil Jackson 900. edzői sikerét aratta
„A csapattársak tiszta helyzetet teremtettek nekem, és én elvállaltam a felelősséget” – mondta boldogan a 22 éves játékos. – „Nagyszerű érzés ez, főleg azután, hogy nem kezdtem túl jól a szezont. Meg akarom mutatni az edzőmnek, hogy számíthat rám.”

Kobe Bryant is nagyon elégedett volt csapattársával, de a Lakers szupersztárja is jól játszott, csapata legeredményesebbje volt 26 pontjával. Emellett összeszedett nyolc lepattanót, és kiosztott hat gólpasszt. A találkozón mégsem ő szerezte a legtöbb pontot, hanem Dirk Nowitzki, ám a német klasszis 29 pontja nem volt elég a csapatnak.

A mai siker volt Phil Jackson 900. győzelme edzőként az NBA-ben. A 61 éves szakember a kilencedik helyen áll az NBA történetében az edzőként megszerzett győzelmek számában. Viszont Jackson érte el ezt a számot a leggyorsabban: 1264 meccs alatt. Az eddigi csúcstartónak, Pat Rileynak 1278 mérkőzésre volt szüksége a 900-hoz.

A Lakers sorozatban negyedik győzelmét aratta, a kaliforniaiak azt is elbírták, hogy nem játszott a sérült Lamar Odom és Kwame Brown.

Gilbert Arenas ugyan 33 pontig jutott, de így is kikapott a Washington Torontóban. A Raptorsban remekelt Chris Bosh, aki 24 pontja mellett 15 lepattanót is begyűjtött, ezzel megszakadt a fővárosiak három mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata.

Hosszabbítás-specialista lett a Minnesota, a Timberwolves sorozatban a harmadik meccsét nyeri a rendes játékidőn túl, a San Antonio és a Philadelphia után a Houston is kénytelen volt fejet hajtani előttük. A vendégeknél Tracy McGrady az elmúlt öt meccsen negyedszer került 30 pont fölé (ezúttal 31-et szerzett), de ő sem akadályozhatta meg a vereséget.

Tony Parker hiányát is elbírta a San Antonio, amely Manu Ginobili remek teljesítményével, 34 pontjával nyert Memphisben. Az argentin hat hárompontost is szerzett, így megszakadt a texasiak három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata.

Továbbra is tartja jó formáját a Phoenix Suns, amely az elmúlt 24 meccséből huszonkettőt megnyert. Leandro Barbosa 26, Shawn Marion 24 ponttal segítette csapatát, utóbbi ráadásul 17 lepattanót is begyűjtött.

Csuklósérülése után visszatért a Miamiba Dwyane Wade, és bár saját bevallása szerint nem volt tökéletes állapotban, ez a játékán nem látszott. A Heat sztárja 33 pontot dobott, ezzel megtörte a címvédő öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát.

NBA, ALAPSZAKASZ, 66. JÁTÉKNAP
Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 101-98
Toronto Raptors-Washington Wizards 116-111
Minnesota Timberwolves-Houston Rockets 103-99 - hosszabbítás után
Memphis Grizzlies-San Antonio Spurs 96-110
Orlando Magic-Boston Celtics 87-79
Phoenix Suns-Golden State Warriors 128-105
Portland Trail Blazers-Miami Heat 90-93
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik