Vuelta: Tony Martin majdnem megcsinálta a lehetetlent

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 17:50
Tony Martin szinte végig egyedül, szökésben tekerte le a Vuelta 6., 177 km hosszú szakaszát, és csak az utolsó métereken érte utol a mezőny, amelyből végül a dán Michael Mörköv ért célba elsőként, aki korábban nem nyert még etapot a három nagy körversenyen. Összetettben továbbra is az olasz Vincenzo Nibali vezet.

Tony Martin már a szakasz elején meglépett a többiektől, és a szám kétszeres világbajnokaként egy amolyan egyéni időfutam-szimulációt tartott. Ez annyira jól sikerült, hogy előnyét (amely 7 és fél perces is volt) szinte végig meg tudta őrizni. A hangsúly a szinte szón van, ugyanis csak nagyjából 10 méterrel a célvonal előtt érte utol a mezőny.

A befutót a 28 éves dán Michael Mörköv viszonylag nagy előnnyel nyerte meg – első etapsikerét aratva a nagy körversenyeken –, másodikként az argentin Maximilano Richeze, harmadikként a svájci Fabian Cancellara ért célba.

Az összetett versenyben továbbra is Vincenzo Nibali vezet, három másodperccel megelőzve Chris Hornert, és nyolccal Nicolas Roche-t.

VUELTA
6. SZAKASZ, GUIJELO-CÁCERES, 177.3 KM

1. Michael Mörköv (dán, Saxo-Tinkoff) 3:54:15 óra
2. Maximilano Richeze (argentin, Lampre) azonos idővel
3. Fabian Cancellara (svájci, RadioShack) a.i.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 22:38:07 óra
2. Chris Horner (amerikai, RadioShack) 3 mp hátrány
3. Nicolas Roche (ír, Saxo-Tinkoff) 8 mp h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik